Grčka rešila problem očitavanja QR kodova

Grčka rešila problem očitavanja QR kodova – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije na proverama u zatvorenim prostorima i lukama.

“Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen”, izjavila je Matić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

qr, kod

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv korona virusa ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja, piše u saopštenju.

Dodaje se da potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Izvor