U Kikindi obeležen Svetski dan sladoleda

U Kikindi obeležen Svetski dan sladoleda – JMU Radio-televizija Vojvodine

KIKINDA –

Turistička organizacija grada Kikinde obeležila je Svetski dan sladoleda, organizovanjem manifestacije na Gradskom trgu, na kojoj je učestvovao veliki broj dece, u interaktivnoj radionici sa glumcima dečijeg pozorišta “Lane”, a potom su mališani tražili QR kodove i na osnovu njih pronalazili nagrade, odnosno sladoled.

kikinda, fotografija, sladoled, ki

“Mi smo pozvali naše sugrađane da nam daju ideje, a jedna od njih bila je da se obeleži i Svetski dan sladoleda. Mi smo to sa radošću prihvatili, pa smo se okupili na Gradskom trgu, da zajedno sa mališanima, jer se oni ujedno i najviše raduju sledoledu, napravimo lepu dvosatnu manifestaciju, koja će sigurno prerasti u neku lepu i tradicionalnu manifestaciju. Sve je održano u dva segmenta. Prvi segment je bio namenjen najmlađima, tako što su učestvovali u interaktivnim igrama, a najuspešniji učesnici dobili su sladoled. Nešto stariji učesnici su uz pomoć mobilnog telefona čitali QR kodove koji su bili postavljeni na našim turističkim atrakcijama, kako bi došli do glavne nagrade, a to je sladoled”,istakla je Marijana Mirkov, iz Turističke organizacije grada Kikinde.

Deca su učestvovala zajedno sa glumcima dečijeg pozorišta ”Lane” u radionici na kojoj su se govorili stihovi naših najpoznatijih pisaca za decu, a potom su se igrale muzičke stolice. Tražili su se QR kodovi, tako da su i izviđači takođe učestvovali u ovoj interesantnoj manifestaciji.

Izvor