Stonoteniseri: Jedna pobeda već vodi u četvrfinale OI (AUDIO)

Stonoteniseri: Jedna pobeda već vodi u četvrfinale OI (AUDIO) – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Srbija će se prvi put takmičiti u ekipnoj konkurenciji u stonom tenisu na Olimpijskim igrama. Do sada je to bilo samo u pojedinačnim nadmetanjima.

audio icon

Naši stonoteniseri su samo jedna od tri evropske selekcije u Tokiju, a predstavljaće nas Marko Jevtović, Žolt Pete i Dimitrije Levajac dok je selektor Miloš Đukić.

marko, jeftović, oi

Igrači su odradili kompletne pripreme, svi su zdravi, i maksimalno spremni za OI.

“Plasman među 16 ekipa za nas je veliki uspeh. Takođe, bilo koja pobeda bi za nas predstavljala strahovito veliki rezultat. Igra se na ispadanje, i u slučaju da ostvarimo jednu pobedu, našli bismo se već u četvrtfinalu i samim tim u borbi za medalju što bi za nas u ovom momentu bilo sjajno”, rekao je Đukić.

Po njemu, naš tim će imati teži put zbog samog renkinga jer će ih u startu očekivati neka od najboljih selekcija sveta ali tako je bilo i u kvalifikacija pa su sa tim znali da se izbore.

“Moramo verovati kao što smo verovali i tada u kvalifikacijama. Ne bih voleo da su to Kinezi koji su po meni ubedljivo favoriti”, kaže sagovornik.

Imaju i dobar dubl, Jeftović i Pete, a za njih je bitno da on bude dobar i spreman jer je to i prva partija koja se igra u ekipnom meču. Očekuju da bi već u tom meču na početku mogli da izvrše pritisak i dođu do pobede pa u narednim pojedinačnim partijama da dođu još do dve, jer su potrebne ukupno tri pobede.

U pojedinačnom takmičenju će nastupati Pete Žolt i Dimitrije Levajac. Karakašević neće, nažalost moći da učestvuje na ovim OI zbog zdravstvenih problema dok je kapiten Marko Jeftović džentlmenski ustupio svoje mesto mladoj nadi Levajcu, što se retko dešava.

Izvor