Šampionski pehar stonoteniserkama Novog Sada

Šampionski pehar stonoteniserkama Novog Sada – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Stonoteniserkama Novog Sada i zvanično je uručen šampionski pehar pobednika Superlige Srbije za sezonu 2020-21. To je četvrti uzastopni trofej državnog prvaka, a ukupno šesti u klupskoj istoriji.

Novosađankama je pehar uručio predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakaševića pred meč pretposlednjeg kola domaćeg prvenstva između Novog Sada i Domboša iz Malog Iđoša.

Taj meč Novi Sad je dobio sa 4:0 što je 19-a pobeda maksimalnim rezultatom u 20 odigranih utakmica uz partija količnik od 80 prema 1 što je do sada nezabeležen statistički podatak u istoriji ženskog klupskog stonog tenisa kod nas.

stonotemiserke

Novi Sad se okreće evropskim izazovima kada će kao šampion Srbije učestvovati na završnom turniru Kupa Evrope sa još 11 evropskih klubova.

Taj turnir odigraće se od 6 do 9 maja u maloj dvorani novosadskog SPENS-a čime se ujedno obeležava 40 godina od izgradnje tog objekta i organizacije Svetskog prvenstva u stonom tenisu. Utakmice Novog Sada kao i finale za evropsku titulu prenosiće Radio-televizija Vojvodina.

Izvor