Za vreme praznika dezinfekcija studentskih domova u Novom Sadu

Za vreme praznika dezinfekcija studentskih domova u Novom Sadu – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Svih 10 studentskih domova Studentskog centra “Novi Sad” biće detaljno dezinfikovani tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, kao i studentska menza, prostorije studentskog standarda i upravna zgrada, saopšteno je danas u Studentskom centru.

Kako se ističe, praznici su pogodan period za ovaj posao, jer će u to vreme najveći broj studenata, zbog prazničnog prekida nastave, biti kod svojih kuća.

studentski dom soba

Direktor Studentskog centra Zoran Martinović ističe da se u svim studentskim domovima od izbijanja pandemije pojačano primenjuju sve higijenske mere, kao i da su uvedene dodatne, detaljne dezinfekcije, kako bi se obezbedili bezbedni uslove za više od 3.000 studenata.

“U svim domovima uvedena su stroga pravila, na ulasku je obavezna dezinfekcija, a svi korisnici, izvan soba, obavezno moraju nositi higijenske maske. Takođe, u svih 10 studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom”, rekao je Martinović.

Iako je od izbijanja pandemije vrlo mali broj studenata bio Kovid pozitivan, u Studentskom centru Novi Sad ističu da je za sve vreme trajanja pandemije uveden specijalni volonterski kol centar za podršku, kako bi mogla da im se osigura redovna i bezbedna dostava hrane, lekova, pranje odeće i dostava materijala za učenje.

Izvor