Vulin reagovao na Krivokapićevu čestitku Kurtiju

Vulin reagovao na Krivokapićevu čestitku Kurtiju – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je večeras na čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića premijeru privremenih prištinskih vlasti Aljbinu Kurtiju povodom njegovog stupanja na dužnost.

Vulin je u saopštenju naveo da je čestitka objavljena u danu kad je od Srbije i predsednika Aleksandra Vučića Crna Gora dobila 10.000 vakcina, te primećuje da je premijer Krivokapić “pažljivo sročio čestitku kako niko ne bi pomislio da Kosovo za njega nije država”.

aleksandar, vulin

“Kada priča o Srebrenici, Krivokapić se poziva na međunarodno pravo, kada šalje izraze ‘najdubljeg poštovanja Kurtiju’ ne pominje Rezoluciju 12 44. Na zdravlje mu bile vakcine iz Srbije, a na čast čestitke Kurtiju”, poručio je Vulin.

Mediji su danas objavili čestitku crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića Aljbinu Kurtiju, a na fotografiji čestitke vidi se da je datirana 2. aprila ove godine.

Krivokapić je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime čestitao Kurtiju “stupanje na dužnost predsednika Vlade Republike Kosovo”.

U čestitki je naveo da veruje da će evropska perspektiva “dve države predstavljati dodatnu vrednost u bilateralnim odnosima zasnovanim na principima dobrosusedstva i međusobnog uvažavanja”.

“Uz najbolje želje za uspešno obavaljanje ove funkcije, primite izraze mog najvišeg uvažavanja”, navedeno je u tekstu čestitke.

Izvor