Usporen saobraćaj kroz centar Čačka i kružnog toka Preljina

Usporen saobraćaj kroz centar Čačka i kružnog toka Preljina – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, saobraćaj se usporeno odvija, saopštilo je danas JP “Putevi Srbije”.

Kako se navodi, zbog toga su se formirale kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina, čime se onemogućava normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu. Istovremeno, preduzeće je apelovalo na sve učesnike saobraćaja za strpljenje i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Jučerašnji poslednji radni dan u ovom mesecu doneo je očekivano pojačan saobraćaj prvo na izlazima iz većih gradova, a potom i na gotovo svim glavnim putnim pravcima, ali ni danas ne treba isključiti povremene talase s većim brojem vozila zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

bezbednost, na, putevima

Kako je saopštila Uprava granične policije, zadržavanja nema ni na putničkim teretnim terminalima graničnih prelaza u zemlji.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da su na auto-putu E-75, petlja Žednik – petlja Subotica jug, u smeru ka Subotici, do 7. maja, od 7.00 do 16 sati, u toku su radovi na redovnom održavanju.

Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, dok je za saobraćaj zatvorena vozna saobraćajna traka.

Od 14 sati pušta se u saobraćaj Sektor b4 BG obilaznice

Javno preduzeće “Putevi Srbije” pustiće danas od 14 sati u saobraćaj Sektor 4 Obilaznice oko Beograda, deonicu od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača.

Na toj deonici sabraćaj će se odvijati u punom profilu autoputa.

Pored te deonice, za sabraćaj će biti otvoren i lokalni put Železnik-Resnik kao i Ibarska magistrala od METRO-a do petlje Orlovača.

Kako se navodi, posle petlje Orlovača iz smera Ostružnice saobraćaj se odvija na desnoj saobraćajnoj traci autoputa i kroz desnu cev tunela Straževica i dalje kružnim putem do Petlje Bubanj Potok, a sve u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putu HE Đerdap – Kladovo, do 27. maja, od 7.00 do 17 sati, izvode se radovi na rehabilitaciji puta. Saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Na auto-putu E-75, u zoni petlje Vrbas, u smeru Novi Sad – Subotica, do 7. maja, od 7.00 do 16 sati, u toku su radovi na zameni žičane ograde. Saobraćaj se odvija preticajnom i voznom saobraćajnom trakom, a dok je za saobraćaj zatvorena zaustavna saobraćajna traka.

Na auto-putu E-75, na deonici petlja Trupale – petlja Niš Jug, do 28. maja izvode se radovi na rehabilitaciji kolovoza. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru Beograd-Niš, a dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Na putu Bačka Topola-Senta (natputnjak iznad državnog puta I A reda broj 1), do 21. maja, od 7 do 16 sati, izvode se radovi na sanaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila iz oba pravca, uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

AMS S: Mogući zastoji zbog pojačanog saobraćaja

I tokom popodneva ne treba isključiti povremene talase s većim brojem vozila zbog kojih na pojedinim deonicama vožnja može biti usporenija, saopštio je Auto.moto savez Srbije (AMS S) i upozorava vozače da se na velikom broju magistralnih i regionalnih puteva u toku radovi zbog kojih je potrebno vožnju i brzinu prilagoditi privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama nema zadržavanja, osima na Preljini i Takovu, gde vozila čekaju 90, odnosno 20 minuta.

Izvor