Kikindski Zavod za javno zdravlje dobio novu opremu

Kikindski Zavod za javno zdravlje dobio novu opremu – JMU Radio-televizija Vojvodine

KIKINDA –

Kompanija “Le Belier” u Kikindi donirala je informatičku opremu kikindskom Zavodu za javno zdravlje. Vrednost donacije iznosi nešto više do 200.000 dinara.

“Oprema će olakšati obradu podataka o broju testiranih i obolelih od koronavirusa. Kompanija “Le Belier” je poznata po visokom stepenu društvene odgovornosti i ovom donacijom će indirektno doprineti daljem sprečavanju širenja virusa’’, rekla je direktorica Zavoda za javno zdravlje u Kikindi, dr Sandra Radlović.

kikinda, fotografija, donacija, ki

Kompanija “Le Belier” je prethodnih godina doprinela opremanju Školskog i Dečjeg dispanzera, kao i Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Opšte bolnice.

‘’Naša donacija Zavodu za javno zdravlje je važna jer želimo da podržimo proces vakcinacije loaklnog stanovništa. Drago nam je što možemo da pomognemo u ovim teškim i izazovnim vremenima’’, rekao je Paskal Marmou, direktor kompanije ‘’Le Belier’’ Kikinda.

Lokalna samouprava, kao posrednik je izuzetno zadovoljna društvenom odgovornošću firmi koje posluju u Kikindi.

‘’Kompanija “Le Belier” u Kikindi zapošljava više od 500 ljudi. Zahvalni smo im što pre svega dobro brinu o svojim radnicima i što razumeju potrebu da se kroz društvenu odgovornost oduže lokalnoj zajednici’’, nadovezao se gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Na teritoriji Severnobanatskog okruga od početka godine testirano je ukupno 7.500 građana. Na teritoriji Kikinde aktivno je oko 500 slučajeva koronavirusa. U Kikindi je, do sada, vakcinisano oko 30 posto punoletnih građana.

Izvor