Akcija uređenja područja Nacionalnog parka Fruška gora, sve spremno za sutrašnji dan

Akcija uređenja područja Nacionalnog parka Fruška gora, sve spremno za sutrašnji dan – JMU Radio-televizija Vojvodine

IRIG –

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana planete javno preduzeće “Nacionalni park Fruška gora” pokrenulo je veliku akciju uređenja područja tog nacionalnog parka, koja će trajati do 24. maja.

video icon

U okviru akcije pod nazivom “Fruškovanje 2021” svi zaposleni u tom preduzeću, a nekima od njih su se priključili i njihovi najmlađi članovi porodice, u susret prvomajskim i uskršnjim praznicima uredili su sve turističke lokalitete kako bi nacionalni park što lepše dočekao svoje posetioce.

fruska, gora

Ofarbani su drveni mobilijari na izletištima i putokazne table, uklanjano smeće iz šume, sa staza i pored puta, navodi se u saopštenju preduzeća “Nacionalni park Fruška gora”.

Akcija “Fruškovanje 2021” traje od 22. aprila do 24. maja, kada se obeležava Evropski dan parkova, dodaje se u saopštenju u kome se pozivaju svi zainteresovani ljubitelji prirode da se priključe toj akciji kako bi zajednički doprineli da Fruška gora zablista.

Lekari kažu da virus ne zna da su praznici i da tokom sutrašnjeg Prvog maja, ali i Uskršnjih praznika moramo biti oprezni. Za razliku od prošle godine kada su izletišta bila pusta, jer je policijski čas bio na snazi, ove godine će boravak u prirodi biti dozvoljen, ali uz poštovanje svih epidemijskih mera.

Kako će sutra izgledati Fruška gora, o tome smo razgovarali sa Draganom Vidovićem iz Javnog preduzeća Nacionalni park “Fruška gora”.

[embedded content]

Izvor