Abazović:Demokratski Front ne može da uslovljava kako će ko glasati

Abazović:Demokratski Front ne može da uslovljava kako će ko glasati – JMU Radio-televizija Vojvodine

PODGORICA –

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izjavio je da će poslanici njegovog GP URA u parlamentu glasati za predlog premijera o opozivu ministra pravde Vladimira Leposavića i istakao da Demokratski front ne može da ulovljava kako će ko glasati o ovom pitanju.

Abazović je gostujući na crnogorskoj Prva TV rekao da, nakon što je Leposavić odbio da podnese ostavku zbog izjave o Srebrenici, sa ministrom sarađuje bez restrikcija.

Abazović smatra da je ministar Leposavić napravio grešku odgovarajući na pitanje poslanika opozicionog DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici.

dritan, abazovic

To pitanje je, kaže Abazović, imalo svrhu da unese nemir unutar vladajuće većine.

“Ne mislim da je imao lošu nameru, razumem istorijski kontekst i u Crnoj Gori i regionu, ali moramo imati dozu senszibiliteta da ne bi izazivali incidente” naveo je Abazović.

Ovo je, kazao je, vlada premijera Krivokapića i on bi, da je od njega traženo, pdneo ostavku.

DF, dodao je, ne može da uslovljava kako će ko glsati o ovom pitanju.

“Naročito to ne mogu da rade sa URA – znaju kako smo tvrdoglavi po tom pitanju”, rekao je Abazović, prenela je podgorička Pobjeda.

Na pitanje da li će, ukoliko sa DPS-om izglasaju smjenu Leposavića, biti stvorena neka nova parlamentarna većina, Abazović je odgovorio odrečno.

Govoreći o Kosovu, Abazović je rekao da se radovao političkim promenama.

“Radovao sam da dođu neki drugi ljudi, nije se sve svelo na 10 ljudi u regionu”, naveo je.

Tvrdi da nema ambicije da bude premijer Crne Gore, a tezu da su on i lider DF Milan Knežević imali intenciju da ruše premera Krivokapića, smatra neozbiljnom.

” Zadovoljan sam obimom posla i uvek sam za dogovore. Situacija koja se veže za mene, Milana Kneževića i premijera je neozbiljna”, kazao je Abazović.

Abazović je rekao da je izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti vrlo liberalan i fer i da su sada sve verske zajednice u istom pravnom poretku.

Dodao je da još nije video Temeljni ugovor države Crne Gore i Srpke pravoslavne crkve i smatra da on ne bi trebalo da završi u parlamentu.

“Ugovor može da se radi samo u skladu sa zakonom. To je niži pravni akt u odnosu na zakon. Ukoliko ne bude usklađen sa zakonom neće moći da bude pravno valjan”, naveo je potpredsednik vlade, koji je i koordinator bezbednosnih službi.

Izvor