Vučić Godfriju: Ishod evrointegracija mora biti izvestan

Vučić Godfriju: Ishod evrointegracija mora biti izvestan – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa americkim ambasadorom Entonijem Godfrijem rekao da bi SAD mogle da sugerišu svojim evropskim partnerima da je napredak Zapadnog Balkana u oblasti evropskih integracija neophodan.

“Reforma naših društava je sama po sebi cilj, ali ishod, takođe, mora biti izvestan i jasan”, poručio je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

On je naglasio da su evropske integracije neophodne pre svega zbog mogućnosti da i same zemlje kandidati u određenom trenutku osete zamor od konstantnog odsustva napretka.

vucic, godfri

Vučić je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Vašingtona putu punopravnog članstva Srbije u EU, koji predstavlja jedan od njenih prioritetnih spoljnopolitičkih ciljeva. On je istakao i da je za Srbiju od velikog značaja američka podrška u procesu evrointegracija naše zemlje.

Vučić i Godfri razgovarali su i o nastavku sprovođenja Vašingtonskog sporazuma kao i o bilateralnoj saradnji, posebno u svetlu obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa.

Predsednik Vučić je rekao da je dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa postignut u Vašingtonu komplementaran sa aktivnostima EU i korak u pravcu normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

“Srbija je uvek spremna za otvoren dijalog sa Prištinom”, istakao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da je jačanje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta za Srbiju i da veruje da je želja za čvršćim vezama obostrana. Stoga je istakao da bi češće posete na visokom nivou potvrdile takvu opredeljenost dveju zemalja i u isto vreme izrazio nadu da bi američki predsednik mogao da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić i ambasador Godfri su se saglasili da je potrebno više projekata od obostranog interesa i, s tim u vezi, naglasili značaj angažovanja regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije DFC u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se se danas i sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Evropske unije Janezom Kopačem.

kopac, vucic

Izvor