Ubici tasta 19 godina zatvora

Ubici tasta 19 godina zatvora – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Posle više puta odlaganog epiloga suđenja Slavku Plavšiću (31) okrivljenom za teško ubistvo oca njegove nevenčane supruge u Kovilju 2019. godine, veliko veće novosadskog Višeg suda kojim predsedava Sudija Ivana Josifović odmerilo je kaznu od 19 godina zatvora. Njemu je produžen pritvor i naloženo da plati troškove postupka, kao i otštetu.

U svojoj završnoj reči optuženi je izjavio da se kaje, izjavio je saučešće porodici i dodao da nije znao da će tako nešto da se desi, i da nije to hteo.

cekic, presuda, sudnica, sud, sudstvo, 1

Zastupnica optužnog akta Biljana Silađi nakon saslušanja sudskih veštaka iz oblasti psihijatrije i psihologije izjavila je da bi trebalo uzeti u obzir da je u jednom momentu, prema rečima svedoka, okrivljeni prestao da udara onesvešćenu žrtvu i otišao da uzme cigaretu od pokojnikove supruge, a potom se vratio i nastavio da rukama i nogama udara nemoćnu žrtvu.

Branilac okrivljenog advokat Neda Vukićević, naglasila je da se eventualno radi o običnom ubistvu na koje je njen branjenik pod uticajem alkohola ušao, nakon što je prethodno napadnut od oštećenog.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo 6. maja 2019. godine oko 45 minuta posle ponoći kada je okrivljeni, koji je u tom trenutku imao 2,47 promila alkohola u krvi, došao pred kuću svoje nevenčane supruge Anite Baranji, počeo da lupa na prozor i da je doziva.

Okrivljenom je u tom trenutku, zbog izloženosti uticaju alkohola, sposobnost da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do tog stepena da ne bude svestan da je njegovo delo zabranjeno.

Otac supruge Josip Baranji (61) izašao je iz kuće da ga spreči da nastavi sa maltretiranjem njegove porodice, a okrivljeni je počeo da ga besomučno udara rukama i nogama sve dok oštećeni nije preminuo.

Izvor