Srbija i Turska privredni, industrijski, kulturni i turistički partneri

Srbija i Turska privredni, industrijski, kulturni i turistički partneri – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić razgovarao je sa novoimenovanim ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem o dobroj saradnji koju neguju Srbija i Turska, kao i o mnogim projektima koje su države započele uz zalaganja ambasade i grada Beograda.

“Turska je važan partner Beograda i Srbije kada su u pitanju privreda, industrija, zdravstvo, kultura, turizam, kao i mnoge druge oblasti”, rekao je Radojičić i dodao da ga raduje buduća bliska saradnja i pokretanje novih inicijativa koje su od značaja za građane naših prestonica i država, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

ambasador turske, radojicic,

Zvaničnici su u petak razgovarali o aktuelnoj epidemijskoj situaciji, kao i o mehanizmima koje države sprovode u cilju suzbijanja epidemije.

“U Srbiji se odvija impresivni proces masovne imunizacije i to iskustvo u suzbijanju epidemije je dragoceni primer za druge zemlje”, rekao je ambasador i dodao da će Turska od 29. aprila biti u potpunom zatvaranju kako bi se smanjio broj novozaraženih.

Gradonačelnik je rekao da je ovo veoma značajno imajući u vidu predstojeću turističku sezonu i zainteresovanost srpskih turista za letovanja u Turskoj.

Kako je najavio, Srbiju i Tursku očekuje potpisivanje važnog sporazuma o priznavanju potvrda o vakcinisanju, što će doprineti nesmetanom kretanju turista.

On je rekao da je dogovoreno unapređenje saradnje u oblastima ekologije i zaštite životne sredine, udruživanje u okviru akcija ozelenjavanja ali i zbližavanja gradova Srbije i Turske.

“Ovakvi vidovi saradnje su na dobrobit svih građana, zbližavaju narode i zemlje i pružaju mnoge olakšice u raznim oblastima”, zaključio je Radojičić.

Izvor