Sombor dobija četiri postrojenja za preradu otpadnih voda – vrednost ulaganja 124 miliona evra

Sombor dobija četiri postrojenja za preradu otpadnih voda – vrednost ulaganja 124 miliona evra – JMU Radio-televizija Vojvodine

SOMBOR –

U Somboru će biti izgrađena četiri postrojenja za preradu otpadnih voda u koja će biti uloženo 124 miliona evra i taj grad nakon izrade tih postrojenja više neće imati problema sa otpadnim vodama, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Odgovarajući na pitanje narodne poslanice iz Saveza vojvođanskih Mađara Emiše Uri o ulaganjima u grad Sombor, Momirović je odgovorio da je taj grad jedan od prioriteta Vlade Srbije za izgradnju postrojenja otpadnih voda.

sombor centar setaliste glavna

Momirović je rekao da se sadašnja vlast nakon decenija neulaganja u ekološke projekte odlučila na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, jer je sav taj otpad, kako ističe, završavao u rekama.

“Biće uloženo 124 miliona evra za izgradnju četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i Sombor više neće imati problema sa otpadnim vodama. I ne samo Sombor, već i Subotica, Novi Sad, Ada i još 80 odsto opština na teritoriji Srbije”, rekao je Momirović.

Naveo je da će taj problem na teritoriji čitave Srbije biti rešen u narednih pet godina i da će za to biti izdvojeno četiri milijarde evra.

Na pitanje poslanice Uri kakvi su planovi po pitanju povezivanja Sombora i Beograda, s obzirom da se sada iz tog grada do srpske prestonice putuje dva i po sata, Momirović je podsetio da se očekuje ove godine početak izgradnje autoputa Beograd – Zrenjanin, kao i da je u planu izgradnja brze saobraćajnice Sombor-Kikinda.

“Na najvišem političkom nivou je doneta odluka i očekujemo da ćemo ako ne ove, onda početkom sledeće godine krenuti u radove u delu od Bačkog Brega do Sombora i da ćemo u narednih nekoliko godina povezati ne samo Sombor i Kikindu, nego sa njima i Crvenku, Srbobran, Bečej, Novi Bečej, odnosno da potpuno povežemo Vojvodinu”, rekao je Momirović.

Istakao je da je naziv tog autoputa “Osmeh Vojvodine” i da je njegov cilj da omogući kvalitetniju i bržu komunikaciju Vojvodine sa svih strana.

Izvor