Rusija uhapsila 16 pristalica ukrajinskih neonacista

Rusija uhapsila 16 pristalica ukrajinskih neonacista – JMU Radio-televizija Vojvodine

MOSKVA –

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela je 16 pristalica ukrajinske neonacističke omladinske bande nazvane M.K.U. u devet ruskih gradova, saopštio je danas FSB.

“Federalna služba bezbednosti i Istražni komitet u Irkutsku, Krasnodaru, Saratovu, Tambovu, Tjumenu, Čiti, Anapi, Puškinu (Moskovska oblast) i Pereslavlj-Zaleski (Jaroslavska oblast), pritvorili su 16 pristalica urajinske radikalne omladinske bande M.K.U., koji su umešani u nasilne zločine, propagandu ekstremizma i pripreme za izvođenje eksplozija na vladinim zgradama i oružanih napada na civile”, navodi se u saopštenju FSB, a prenosi ruska agencija Tass.

teroristi terorizam aerodrom domodedovo moskva rusija jpg

Oružje sa oštricom i veliki broj uređaja za digitalno skladištenje podataka oduzeti su od uhapšenih tokom racije, kao i priručnici za izradu terorističkih alata i video izveštaji podneti lideru M.K.U. Jegoru Krasnovu.

“Privedeni su tokom ispitivanja potvrdili da je Jegor Krasnov, sa sedištem u Ukrajini, koordinisao njihove kriminalne aktivnosti, dajući im tada uputstva i podstičući ih na izvođenje terorističkih napada i zločina povezanih sa ekstremizmom u Rusiji”, dodaje se u saopštenju FSB-a.

Izvor