Otvoreno još 7,7 kilometara obilaznice; Vučić: U Srbiji se gradi više nego ikada

Otvoreno još 7,7 kilometara obilaznice; Vučić: U Srbiji se gradi više nego ikada – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Autoput na obilaznici oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, u dužini od 7,7 kilometara, otvoren je danas za saobraćaj, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je tokom obilaska novoizgrađene trake autoputa od Ostružnice do Orlovače najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka, gde su sada u toku radovi, biti završena za nešto više od godinu dana.

Predsednik je kazao da će onda biti izmešteni kamioni iz centra grada i da će građani imati veliku korist od obilaznice.

obilaznica

Takođe, najavio je da će se graditi i nastavak beogradske obilaznica do Pančeva, preko Leštana i Vinče, sa novim mostom na Dunavu.

“Tada će biti završen ceo saobraćajni prsten oko Beograda”, naglasio je Vučić i dodao da će onda kompletan teretni saobraćaj biti izmešten iz Beograda.

Dodao je da će država gledati da obezbedi novac za finansiranje i tog projekta.

Otvaranju Sektora 4 obilaznice prisustvovali su ministar građevine Tomislav Momirović, ambasadorka Kine Čen Bo, direktori Puteva Srbije i Koridora Srbije Zoran Drobnjak i Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamednik gradonačelnika Goran Vesić.

Sektor 4 obuhvatio je radove na izgradnji leve trake autoputa od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača, u dužini od 7,7 km, gde je izgrađena nedostajuća leva traka auto-puta, dva tunela: Lipak i Železnik, kao i tri mosta: most br. 9, 10 i 11, kao i preostali radovi na petlji Orlovača.

Preostaje da se završi gradnja druge trake autoputa od Orlovače do tunela Straževica i da se završi izgradnja obe trake autoputa od Straževice do Bubanj Potoka.

U okviru Sektora 4, od Ostružnice do Orlovače, izgrađen je tunel Lipak (leva cev) u dužini od 600 metara i tunel Železnik (leva cev) od 699 metara.

Takođe, izgrađeni su: most 9 od 433 metra, most 10 422 metra i most 11 od 116 metara.

Postavljeni su i zidovi za zaštitu od buke u dužini većoj od pola kilometra.

Završena je kompletna izgradnja petlje Orlovača sa pristupnim rampama, kao i petlja Petlovo Brdo sa po dve odvojene kolovozne trake, od Metroa do petlje Orlovača, uključujući i most 24, iznad starog kružnog puta od Rakovice do Železnika.

vucic

Kada je reč o Sektoru B5, od petlje Orlovača od tunela Straževica u toku su radovi na izgradnji leve trake autoputa (faza II) uključujuci i novi tunel Straževica (leva cev).

Na Sektoru B6 u toku su radovi na izgradnji punog profila autoputa od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok.

Inače, cela deonica od mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj Potoka duga je 20,4 kilometara sa pristupnim saobraćajnicama.

Vrednost projekta je 227 miliona evra, a radovi se finansiraju 85 odsto iz zajma Eksim banke Kine i 15 odsto iz budžeta Srbije.

Izvođač radova je kineska kompanija “Power Construction Corporation of China”, a podizvođač azerbejdžanski AzVirt i domaće firme.

predsednik

Završetkom radova do Bubanj Potoka biće kompletirano oko 47 kilometara autoputa od Batajnice do Bubanj Potoka.

Ranije je izgrađena obilaznica od Batajnice do Dobanovaca i Ostružnice, sa novim mostom na Savi koji je izgrađen pored starog ostružničkog mosta.

Planirana je i izgradnja nastavka obilaznice od Bubanj Potoka do Pančeva, kada bi cela obilaznica bila duga oko 69 kilometara.

Tako bi se kompletirao ceo saobraćajni prsten oko Beograda, čime bi se potpuno izmestio teretni saobraćaj iz grada.

Beogradska obilaznica je jedan od najznačajnijih projekata, čija je gradnja počela pre više od 30 godina.

Vučić: U Srbiji se gradi više nego ikada

U Srbiji se danas gradi ubedljivo više nego ikada, a to je omogućila stabilna finansijska situacija, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je obilaznica oko Beograda ekonomski i ekološki značajan projekat, koji će doprineti boljem životu građana.

“Ponosan sam da se u Srbiji danas gradi više nego ikada. Obični ljudi, kada čuju takve pretenciozne izjave, zapitaju se koliko su istinite i imaju veze sa dnevnopolitičkim trenutkom. Nemaju nikakve. Ovo je vreme kada ubedljivo najviše gradimo”, rekao je Vučić.

va

On je rekao da je obilaznica važna ne samo kao rešenje za gužve u Beogradu, već se time kamioni izmeštaju iz centra grada, što je takođe deo Zelen agende.

“Važno je da uradimo sve što možemo da obezbedimo ljudima bolji život, slobodan protok, da i ljudi u centru imaju čistiji vazduh, a ne samo oni na periferiji”, rekao je Vučić.

Najavio je da će deo obilaznice do Bubanj potoka biti završen za oko godinu i tri,četiri meseca, ali da onda, kako kaže, predstoje veliki izazovi.

“Od Bubanj potoka do Vinče, most kod Vinče, put prema Pančevu. Da tim delom potpuno okružimo Beograd, da napravimo ceo prsten oko grada i time veliki posao završimo. Time uz metro, Beograda postaje velegrad, evropska i svetska metropola”, rekao je Vučić.

Dodao je da je putna infrastruktura, uz komunalnu, izgradnju kanalizacione mreže, prečistače otpadnih voda i uređenja deponija, od ključnog značaja za napredak Beograda.

“Mnogo gradimo danas i ne smemo time da budemo zadovoljni. Svako dana moramo da se podsećamo na obećanja i da svakom čoveku obezbedimo napredak i pokažemo poštovanje i brigu za sve”, rekao je Vučić.

On je dodao da je značaj obilaznice nemerljiv u ekonomskom, ali i ekološkom smislu, jer je obaveza da našoj deci ostavimo čistiji i organizovaniji Beograd.

Najavio je i da će, 1. oktobra ili 1. novembra, biti napravljen presek svega što se gradi u Srbiji, te da veruje da će svi biti iznenađeni svime što se radi.

Obilaznica oko Beograda ima izuzetan značaj

“Obilaznica oko Beograda ima izuzetan značaj zbog ogromnog prometa vozila koji idu ovuda, i mi možemo da je gradimo zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koja je sprovedena”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, na otvaranju sektora 4 obilaznice od Ostružnice do petlje Orlovača.

“Vi ste došli u situaciju zajedno sa svima nama da moramo da rešavamo projekte koji se vuku ne jednu deceniju, ne dve decenije, nego često po pet decenija. Najgori primer je verovatno obilaznica oko Beograda”, rekao je Momirović obraćajući se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i prisutnima.

On je obećao da će svi koji su uključeni u izvradnju obilaznice dati sve od sebe da do kraja sledeće godine završe sektore pet i šest.

“Da završimo brzo projektovanje kako bi došli do Pančeva, kako bi napravili krug oko Beograda i ekološki rasteretili dodatno Beograd, kako ovde ne bi bilo ovakve gužve od kamiona kakvu vidite sada”, kazao je Momirović.

Dodao je da, ako je predsednik Vučić mogao da obezbedi vakcine, ne samo za građane Srbije, već i za podršku regionu, onda mogu da se završe i svi ovi projekti, a priča o obilaznici pošalje u istoriju.

Ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo ocenila je da je obilaznica oko Beograda po veličini i značaju jedan od najvećih infrastrukturnih projekata Srbije.

“Veoma mi je drago što vidim da je Srbija poslednjih godina postigla velike rezultate u oblasti infrastrukture. Ono što me posebno raduje je da su kineske kompanije dale svoj doprinos izgradnjii te infrastrukture”, izjavila kineska ambasadorka.

Izrazila je uverenje da će kompaniija Power China uraditi sve da uspešno završi obilaznicu uz vosok kvalitet radova i u ugovorenom roku.

“Zajedničkim naporima daćemo doprinos ekonomskom razvoju naše dve zemlje”, istakla je ona.

Izvor