Na naplatnoj rampi u Vrčinu veći protok vozila, nema gužvi

Na naplatnoj rampi u Vrčinu veći protok vozila, nema gužvi – JMU Radio-televizija Vojvodine

VRČIN –

Kroz naplatnu stanicu Beograd u Vrčinu danas do 15 časova prošlo je 40 odsto više vozila nego što je uobičajeno, ali je JP “Putevi Srbije” preduzelo mere da tokom praznika ne bude gužvi na ovoj naplatnij stanici, izjavio je Tanjugu šef odseka za naplatu putarine Zoran Janković.

Ekipa Tanjuga zatekla je pojačan saobraćaj na izlazu iz Beograda, ali vozila prolaze kroz ovu naplatnu stanicu bez ikakvog zadržavanja.

“Do kraja dana očekujemo da će kroz ovu naplatnu stanicu ka Nišu proći više od 30.000 vozila. Intenzivirali smo rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine biće otvoreni 24 sata bez minuta pauze i povećan je broj inkasanata, kako bi se obezbedio nesmetan promet vozila zbog pojačanog intenziteta saobraćaja u Srbiji”, rekao je Janković.

naplatna, rampa, vrcin

Dodao je da će inkasanti, ako bude zadržavanja, ručno deliti vozačima kartice za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok saobraćaja kroz naplatne stanice.

“Preporučujemo vozačima da koriste elektronsku naplatu putarine koja omogućava prolaz kroz stanicu bez zaustavljanja”, rekao je Janković.

Podsetio je da se učesnici u saobraćaju preko portala na autoputevima i mobilne aplikacije Puteva Srbije mogu informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, radovima na putu i drugim uslovoma koji utiču na odvijanje saobraćaja u Republici.

Janković je apelovao na učesnike u saobraćaju da prilagode vožnju uslovima na putu, paze na odstojanje i saobraćajnu signalizaciju.

On je u ime Puteva Srbije svim učesnicima u saobraćaju poželeo srećne vaskršnje i prvomajske praznike i poželeo srećan put.

Izvor