Kupališna sezona na “Štrandu” od 1. maja, ista cena ulaznica

Kupališna sezona na “Štrandu” od 1. maja, ista cena ulaznica – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Kupališna sezona na Štrandu zvanično počinje 1. maja. Ulaz na plažu će biti slobodan do 11.05, a prodaja sezonskih ulaznica će početi 5. maja na glavnoj blagajni Štranda, saopštilo je JKP “Gradsko Zelenilo”.

Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50,00 dinara dnevna ulaznica, 1.345,00 dinara sezonska ulaznica bez popusta i 1.150,00 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri). Radno vreme blagajne je svaki dan od 08:00 do 19:00 časova.

strand, plaza, pesak, dunav, reka, kupaliste, most, slobode, novi, sad, 37

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300,00 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).

Kao i prethodnih godina akcija “Humanitarni ponedeljak” se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

U sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto preko 2000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga izvršena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba, navodi se u saopštenju “Gradskog zelenila”.

Institut za javno zdravlje Vojvodine dao je preporuke za kupalište “Štrand” u Novom Sadu tokom epidemije KOVID – 19.

Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je sledeće: maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može biti 14.400 osoba, isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija (ruku, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora), poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu. Poštujući ove preporuke JKP “Gradsko zelenilo” će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

Izvor