Evropa: Britanija kupuje još 60 miliona doza Fajzerove vakcine

Evropa: Britanija kupuje još 60 miliona doza Fajzerove vakcine – JMU Radio-televizija Vojvodine

LONDON –

Velika Britanija kupiće još 60 miliona doza vakcine kompanija Fajzer i Bajontek, najavio je ministar zdravlja te zemlje Met Henkok.

Ovim dogovorom Velika Britanija više će nego udvostručiti svoje zalihe vakcina, uoči početka unapređenog programa vakcinisanja kasnije ove godine, napominje Rojters.

britanija, vakcinacija, pfizer, fajzer, vakcina

Do sada je ova zemlja naručila ukupno 100 miliona doza Fajzerove vakcine, jedne od tri vrste vakcine koje se koriste u toj državi.

Hankok je rekao da je nova pošiljka vakcina obezbeđana kako bi se podržao unapređeni program vakcinisanja, koji počinje na jesen.

On je istakao i da je do sada najveći rizik po vakcinaciju u zemlji predstavljao novi soj korona virusa.

“Radimo na našim planovima da se pojačaju vakcine. Ovih dodatnih 60 miliona doza biće korišćeno, zajedno sa drugim vakcinama, kako deo našeg unapređenog programa kasnije ove godine, kako bismo mogli da zaštitimo napredak koji smo postigli”, poručio je Henkok.

Agencija za javno zdravlje Engleske ranije danas je saopštila da još treba da se razrade detalji bilo kakvog unapređenog programa vakcinisanja i istakla da će on biti osmišljen tako da se prvenstveno na umu imaju novi sojevi virusa.

Izvor