Dumanoviću 7. juna saslušanje po krivičnoj prijavi BIA

Dumanoviću 7. juna saslušanje po krivičnoj prijavi BIA – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zakazalo za 7. jun saslušanje bivšeg policajca Milana Dumanovića povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Bezbednosno-informativna agencija (BIA) za krivično delo izazivanje panike i nereda zbog njegovih navoda iznetih u emisiji „Utisak nedelje“ 18. aprila.

Poziv za saslušanje je upućen osumnjičenom, saopštila je portaprolka tužilaštva Maja Delić.

Krivična prijava je podneta Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, jer je u toku emisije Dumanović u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na BIA, ponavljajući više puta rečenicu „novac od droge dele SNS i BIA“, saopšteno je iz BIA.

pravo pravda sudstvo sudjenja sudjenje

“Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti”, navodi se u saopštenju BIA.

Uporedo sa ovom krivičnom prijavom BIA, i Bratislav Gašić, direktor BIA, podneo je lično krivičnu prijavu protiv Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

Protiv Dumanovića, kao i Mladena Trbovića se vodi sudski postupak zbog odavanja službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut.

Detalji optužnice nisu javno saopšteni, jer je suđenje zatvoreno za javnost. Prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za „Al Džaziru Balkans“ 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

Izvor