Biontek: Do septembra rezultati ispitivanja vakcine za bebe

Biontek: Do septembra rezultati ispitivanja vakcine za bebe – JMU Radio-televizija Vojvodine

BERLIN –

Kompanija “Biontek” očekuje da će do septembra dobiti rezultate probnih ispitivanja vakcine koju je, zajedno sa “Fajzerom”, razvila za bebe od samo šest meseci starosti, preneo je danas nemački magazin “Špigl” citirajući izvršnog direktora “Bionteka”.

“U julu, prvi rezultati bi trebalo da budu dostupni za decu uzrasta od pet do 12 godina, a u septembru za mlađu decu”, izjavio je izvršni direktor “Bionteka” Ugur Šahin za “Špigl”.

Dodaje i da će trebati oko četiri do šest nedelja za procenu podataka.

vakcina, slovačka

“Ako sve bude u redu, čim se procene podaci, bićemo u mogućnosti da podnesemo zahtev za odobrenje vakcine za svu decu u odgovarajućoj starosnoj grupi, u različitim zemljama”, izjavio je on.

Kompanije “Biontek” i “Fajzer” su ovog meseca zatražile od američkih regulatora da odobre hitnu upotrebu njihove vakcine za adolescente starosti od 12 do 15 godina.

Nemački “Špigl” je, citirajući Šahina, preneo da je kompanija “u završnoj fazi pre podnošenja” zahteva evropskim regulatorima za decu starosti od 12 godina i naviše.

Rezultati probnog testiranja objavljeni krajem marta pokazali su da je vakcina te dve kompanije sigurna i efikasna kod adolescenata.

Vakcina “Fajzer/Biontek” je već odobrena za upotrebu kod starijih od 16 godina.

Izvor