Završen prvi sastanak međustranačkog dijaloga bez stranaca

Završen prvi sastanak međustranačkog dijaloga bez stranaca – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca koji je održan u Skupštini Srbije, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, završen je večeras nakon četiri sata, a učesnici nisu davali izjave za medije.

video icon

Sastanak je počeo nešto posle 17 časova, a osim predstavnika vladajuće koalicije, prisustvovali su i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta.

tan2021, 4, 28, 17305610, 0

Srpsku naprednu stranku predstavljao je Aleksandar Martinović, iz SPS-a prvom sastanku prisustvovali su Đorđe Milićević i Žarko Obradović, a iz Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Na sastanku su bili i predstavnici PUPS, JS, predsednik SPAS Aleksandar Šapić, kao i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i SVM Elvira Kovač.

medjustranački dijalog

Od opozicionih stranaka i pokreta prisustvovali su lider LDP Čedomir Jovanović, Saša Radulović predsednik Pokreta Dosta je bilo, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DS S Miloš Jovanović, predsednik POKS Žika Gojković.

Predsednik parlamenta Ivica Dačić, pod čijim se pokroviteljstvom održava međustranački dijalog, ranije je najavio da će učestvovati 26 stranaka i da će sastanci dok sve ne bude dogovoreno biti zatvoreni za javnost, kao i da neće biti izjava za medije.

radulović,skupština

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog obaveza napustio sastanak nakon tri sata.

NKPJ i SKOJ predali protestno pismo Dačiću

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) predali su protestno pismo predsedniku Skupštine Srbije Ivici Dačiću zbog, kako tvrde, potpuno neprihvatljive odluke da se njihova Partija i omladinski Savez ne pozovu na sastanak vlasti i opozicije o izborima, iako su se NKPJ i SKOJ uredno prijavili da učestvuju na tom skupu.

Nakon toga, predstavnici NKPJ i SKOJ su razvili baner ispred zgrade Narodne skupštine Srbije na kojem je pisalo “Dole diskriminatorski izborni zakon”, saopšteno je večeras iz NKPJ.

”S obzirom da su NKPJ i SKOJ aktivni učesnici političkog života u Srbiji i među najstarijim političkim organizacijama u zemlji (NKPJ je osnovana pre 31, a SKOJ pre 29 godina), ne postoji nijedan jedini opravdan razlog da naša Partija i omladinski Savez ne učestvuju na ovom skupu. Ipak, to pravo nam je potpuno nepravedno i perfidno uskraćeno”, navodi se u saopštenju.

NKPJ i SKOJ u saopštenju pozivaju Dačića da, kako navode, ispravi nepravdu i na sledeći sastanak koji bude organizovan na temu izbora u Srbiji, odnosno diskusiju vlasti i opozicije po tom pitanju, pozove predstavnike NKPJ i SKOJ.

[embedded content]

Izvor