Razbijen kriminalni lanac u S. Makedoniji, uhapšeno 9 osoba

Razbijen kriminalni lanac u S. Makedoniji, uhapšeno 9 osoba – JMU Radio-televizija Vojvodine

SKOPLJE –

Policija u Severnoj Makedoniji razbila je veliki kriminalni lanac krijumčara droge, oružja i municije i uhapsila devet osoba, među kojima je i jedan policajac, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Tokom operacije, koja je izvedena nakon višemesečnih priprema, policija je zaplenila dokaze, uključujući okvire municije za automatske puške, metke različitih kalibara, sedam vozila i nekoliko mobilnih telefona, prenosi AP.

Policija je osumnjičene lidere bandi identifikovala po inicijalima kao H.B (54) i A.M (44), navodeći da su oni vodili organizovanu kriminalnu grupu, koja je dugo delovala u Severnoj Makedoniji.

lisice, hapsenje, hronika, policija, obradjena

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Toni Angelovski, rekao je da je do hapšenja došlo nakon što su izvedene racije u desetak domova i na drugim lokacijama u selu Aračinovo, u blizini Skoplja, kao i u gradu Sveti Nikola.

“Tokom višemesečne istrage, dokumentovano je više od 20 slučajeva trgovine drogom, oružjem i municijom i obezbeđeno je dovoljno dokaza koji potvrđuju njihovu umešanost”, naveo je Angelovski.

On je dodao da je grupa povezana sa sličnom bandom, čijih je 12 članova uhapšeno u novembru prošle godine.

Izvor