Počeo međustranački dijalog bez stranaca u Skupštini Srbije

Počeo međustranački dijalog bez stranaca u Skupštini Srbije – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

U Skupštini Srbije počeo je prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga koji se odvija bez prisustva stranaca, a prisustvuje mu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

video icon

Vučića je dočekao predsednik Parlamenta Ivica Dačić koji je pokrovitelj tog dijaloga .

tan2021, 4, 28, 17305610, 0

Na sastanku su predstavnici vladajuće koalicije – SNS, iz SPS-a Đorđe Milićević i Žarko Obradović, predsednik Pokret socijalista Aleksandar Vulin, PUPS, JS, Predsednik SPAS Aleksandar Šapić, a tu su i predstavnici Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić i iz SVM Elvira Kovač.

medjustranački dijalog

Prisustvuju i predstavnici opozicionih stranaka i pokreta – Čedomir Jovanović, lider LDP-a, Saša Radulović predsednik Pokreta Dosta je bilo, lider Pokreta Dveri Boško Obradović, Milica Stamenkovski iz Pokreta Zavetnici, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj, predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik POKS-a Žika Gojković.

radulović,skupština

Predsednik parlamenta Ivica Dačić, pod čijim se pokroviteljstvom održava međustranački dijalog, ranije je najavio da će učestvovati 26 stranaka i da će biti zatvoreno za javnost.

Planirano je da se održi i međustranački dijalog uz prisustvo posrednika iz Evropskog parlamenta, a detalji o tom sastanku trebalo bi da budu poznati 7. maja.

[embedded content]

Izvor