Oprez u vožnji zbog kiše i mokrih kolovoza

Oprez u vožnji zbog kiše i mokrih kolovoza – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Kiša koja je danas kasno po podne padala u zapadnim i centralnim delovima Srbije, premeštaće se ka Sremu, jugu Banata, Pomoravlju, a kasnije i ka istočnoj Srbiji.

Kiša pada i na području Beograda i zato se zbog mokrih i klizavih kolovoza vozačima savetuje oprezna vožnja, a dodatna opreznost je neophodna i zbog mogućih odrona, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

putevi, put, kisa, vlažno, nevreme, nepogoda, vremenska, prognoza, saobracaj

Prema informacijama Uprave granične policije – dobijenim u 17.15 časova, zadržavanja teretnih vozila na našim graničnim prelazima:

– GP Batrovci, na izlazu čekaju 180 minuta.

– GP Šid, na izlazu čekaju 180 minuta.

– GP Sremska Rača, na izlazu čekaju 120 minuta.

– GP Preševo, na ulazu čekaju 300 minuta.

Radovi u zoni petlji Pećinci i Šimanovci

Na autoputu E-70, u zoni petlje Pećinci-petlja Šimanovci, u smeru Beograd- Šid, do 29. aprila ćese obavljati radovi na održavanju kolovoza, saopštilo je danas Javno preduzeće “Putevi Srbije”.

Za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u toku svetlog dela dana, dodaje se u saopštenju.

Na autoputu E-75, petlja Grdelica-petlja Vladičin Han, na lokaciji Momin kamen, radovi na održavanju će trajati do 1. juna. Za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka Niš – Vranje, a saobraćaj se odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Vranje – Niš.

Na putu Nova Crnja-Srpska Crnja, do 30. aprila od 7 do 15 sati, obavljaće se radovi na redovnom održavanju, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na potezu Ugrinovci – Bućin Grob, na prevoju Rudnik, do 15. juna trajaće radovi na sanaciji klizišta, uz naizmenično propuštanje vozila i semaforsku signalizaciju.

Na putu Jošanička Banja – Kopaonik, do 1. novembra na snazi je obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta.

Alternativni putni pravac za Kopaonik je, Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik. Takođe za prilaz Kopaoniku postoji i alternativni putni pravac iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik, navodi se u saopštenju.

Tokom praznika pojačan rad na naplatnim stanicama

JP „Putevi Srbije“ saopštili su danas da se tokom praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima, zbog čega će na naplatnim stanicama svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica biti u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je i broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila.

Napominju i da najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju mogu putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“ da se informišu u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Izvor