Nagrade najuspešnijm sportistima i sportskim radnicima Zrenjanina

Nagrade najuspešnijm sportistima i sportskim radnicima Zrenjanina – JMU Radio-televizija Vojvodine

ZRENJANIN –

Sportski savez Grada Zrenjanina 15. put nagradio je sportiste i sportske radnike. Nagrade su uručene najuspešnijma u više kategorija, koji su tokom prethodne godine ostvarili rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni. Dodeljeno je 26 nagrada u 12 kategorija.

U kategoriji neolimpijskih sportova, nagrađeni su junior i juniorka Bogdan i Tijana Drašković, članovi Kluba borilačkih sportova “Internacional”, Predrag Klepić, član Savate kluba “Banat”, najbolji je senior, a seniorka kuglašica “Kristala” Ljiljana Frenc.

U kategoriji olimpijskih sportova u kadetskoj konkurenciji nagrađeni su član Plivačkog kluba “Proleter” i Atletskog kluba “AS 023” Justin Cvetkov i članica Atletskog kluba “Banat” Dunja Sikima. Plivač “Proletera” Ognjen Kovačević i odbojkašica Aleksandra Uzelac, najbolji su u juniorskoj kategoriji, a među seniorima to su rvač “Proletera” Viktor Nemeš i odbojkašica ŽOK “Klek” Nevena Džamić.

zrenjanin, nagrade

Najbolje kadetske sportske ekipe su Plesni klub “Fridens” i Rvački klub “Proleter”, juniorske ekipe su Kajak klub “Begej” i Vaterpolo klub “Proleter”, a seniorskoj konkurenciji nagrađeni su Kuglaški klub “Kristal” i Rvački klub “Proleter”. U ruke trenera rvača, Vojislava Trajkovića, otišlo je priznanje u kategoriji sportskih stručnjaka-trenera, među sportskim radnicima nagrađeni su Srđan Bogaroški, za trenerski rad u vaterpolo sportu i plivački trener Dragan Jocić.

Kristofer Švarc, član kluba “Hendi sport” nagrađen je u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Najuspešniji stručnjak u sportu je Zoran Stojačić, a Ivanu Mikalačkom pripala je nagrada za najuspešnijeg sportskog sudiju. Posebno priznanje dodeljeno je organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin za humanitarni rad, najuspešniji propagandista je novinar Mile Novaković, a sponzor-donator Menjačnice “Spin”.

Priznanje za životno delo dobio je Slavoljub Grozdanov, pedagog, trener i sportski funkcioner u streljačkom sportu.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura ovom prilikom rekao je da je prethodna godina uskratila sportistima ono najvažnije, a to su takmičenja, ali da su treninzima i predanim radom uspevali da održe kontinuitet i formu. Učestvovali su i u humanitarnom radu od početka pandemije.

“Ipak se i u takvim okolnostima stvorio jedan ozbiljan rezultat, kako na diplomatskom planu dobijajući titulu Evropski grad sporta 2021. godine, tako i daljim napretkom naših klubova koji su ušli u najelitniji rang takmičenja”, izjavio je Salapura, podsetivši da Zrenjanin od 1956. godine ima svoje predstavnike na Olimpijskim igrama, pa će tako biti i na predstojećim u Tokiju.

Izvor