I najjednostavnija torta može da postane pravo remek delo

I najjednostavnija torta može da postane pravo remek delo – JMU Radio-televizija Vojvodine

SOMBOR –

Margareta Đurđević iz Sombora, mlada majka troje dece, ima vrlo zanimljiv i sladak hobi – kreiranje figurica od čokolade i fondana, pa tako u njenim rukama i najjednostavnija torta postaje pravo remek delo.

Umeće dekorisanja torti pretvorila je u umetnost. To je njena strast, a svoj talenat otkrila je sasvim slučajno, bila je to ljubav na prvi dodir, kako kaže Margareta i avantura je počela.

meggie, cakes, , (40)

“Dok ćerka nije izrazila želju da joj se napravi Garfild maca, u potrazi za nekim ko će to da napravi, bili smo šokirani cenama i odlučila sam sama da napravim tortu. Prijateljica mi je rekla da postoji neka masa fondan i da sa time može da se ukrasi torta i ja sam uspela da napravim tu tortu i ona uopšte nije izgledala loše. Što je veći izazov srećnija sam i posvećenija. Neke dekoracije pravim i po 7 dana, ako su neki ozbiljniji karakteri onda ih pravim i 12 dana, posebno me izmori ako treba da napravim neke baš ravne linije, to je zahtevno i više volim da prkosim gravitaciji i da pravim neke čudne oblike”, ispričala je Margareta Đurđević.

Podrška porodice Margareti ne manjka, tu su njena deca koja se rado hvataju ovog slatkog posla.

“Volim da pomažem mami i da pravim kuglice od fondana,a najviše volim da pojedem ostatak”, rekla nam je Teodora Đurđević.

“Najviše volim da pomažem oko nekih figurica, a kao moja sestra i ja najviše volim da pojedem ostatke,nas dvoje uvek najviše pojedemo”, rekao je Dušan Đurđević.

Svake godine posebnu pažnju Margareta posveti pravljenu torte za decu iz doma ,,Mika Antić,, i s ponosom kaže da oni dobiju najlepšu tortu.

“Te torte pravim sa puno ljubavi i inspiracije i puno nadahnuća. Pokloniti toj deci nešto malo drugačije za mene predstavlja i izazov i sreću”, kaže Margareta.

Margaretino ukrašavanje torti, složićemo se,p redstavlja pravu umetnost. Bajkoviti likovi ove samouke umetnice često nastaju u dubokoj noći kada je ona sama i kada u miru pusti mašti na volju.

Izvor