Oprez u vožnji zbog kiše i klizavih kolovoza

Oprez u vožnji zbog kiše i klizavih kolovoza – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

U Srbiji je hladno jutro, sa temperaturama tek nešto iznad nule, u nekim delovima, kao i u Beogradu, pada slaba kiša, a na Kopaniku i Sjenici provejava sneg.

Slaba kiša donosi mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, a u ovakvim uslovima vožnje, zaustavni put je uvek duži, a kvarovi na vozilu su češći, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

vozac, auto, voznja, kisa

U kišnim danima mnogi se odlučuju za sopstveni prevoz, što unutar gradova donosi opasnost od većeg broja saobraćajnih nezgoda i čestih zastoja, zato danas krenite ranije, vozite pažljivije i držite bezbedno odstojanje između vozila uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, jer veća gustina saobraćaja i mokar kolovoz utiču na sporiju vožnju i duže putovanje, kaže se u saopštenju.

Odrone treba očekivati kroz stenske useke i klisure, ali pažljivije vozite i na putevima u planinskim predelima, jer susnežica ili slab sneg donose opasnost od proklizavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije – dobijenim u 05.34 sati, zadržavanja za teretna vozila na srpskim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje:

– GP Batrovci, 120 minuta;

– GP Horgoš, 240 minuta;

– GP Kelebija, 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Izvor