Kod Bogetića blokada puta Nikšić – Podgorica

Kod Bogetića blokada puta Nikšić – Podgorica – JMU Radio-televizija Vojvodine

PODGORICA, –

Grupa građana i danas je blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetiće.

Blokada puta, kako su u petak saopštili, planirana je do 16 sati, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa decom i bolesnim osobama, navode Vijesti.

policija, cg

U nepotpisanom dopisu “Inicijativni odbor slobodnih građana Crne Gore” zapretio je vladi da će nastaviti proteste i blokadu puteva ako im se premijer Zdravko Krivokapić ne izvini i u potpunosti ne odbaci Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

Tzv. komite, pristalice predsednika Mila Đukanovića, dale su Krivokapiću rok od tri dana da se izjasni po tim i još nekim njihovim zahtevima, kao i da se izvini zbog, kako navode, pretnji koje im je uputio.

Premijeru je dat rok od tri dana da odgovori na njihove zahteve ili će u protivnom, zapretili su, radikalizovati proteste.

Nikšićani G.N. (40) i Ž.T. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak, tokom blokade magistralnog puta Podgorica – Nikšić, u tuči povredili dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca.

Kako je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, nikšićka policija je 8. aprila, kao i do sada, sprovodila mere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a policijski službenici su na kontrolnom punktu u mestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca.

Navedeno je da su lica koja nisu ispunjavala propisane uslove i nisu imala navedena dokumenta organizovala blokadu magistralnog puta Nikšić – Podgorica. U koloni se, zbog blokade, zaustavio se i službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić.

Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povređena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao da spreči incindent, a dalji sukob sprečili su policijski službenici Centra bezbednosti Nikšić, navedeno je u saopštenju.

O događajima je obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, kao i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti, o čemu će javnost biti informisana.

Izvor