Za asfaltiranje ulice Miksata Kalmana u Senti 9,4 miliona dinara

Za asfaltiranje ulice Miksata Kalmana u Senti 9,4 miliona dinara – JMU Radio-televizija Vojvodine

SENTA –

Ulica Miksata Kalmana u širem centru Sente konačno će dobiti asfalt. Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 9,4 miliona dinara obezbedila je Pokrajinska vlada.

video icon

Adam Jožef rođen je u porodičnoj kući, u Ulici Miksata Kalmana, pre šezdeset osam godina. “Čekamo asfalt gotovo sedam decenija, kaže ovaj Senćanin.

putevi, asfaltiranje, radovi

“To je teško opisati, jer jako mnogo znači svakome… Teško je, počev od prašine u stanu koliko se nakupi, pa ovde da se prođe. Ovako, u ovom stanju kako sada vidimo, mi smo skupljali pare za tucanik, pa smo popravljali ranijih godina”, kaže Adam Jožef.

U ovom delu grada, prema poslednjem popisu, živi gotovo pet hiljada ljudi.

“Ovo je jako prometna ulica, vrlo značajna za ovaj deo grada, jer se brzo može stići sa jednog kraja Mesne zajednice na drugi , tako da sam siguran da će mnogo porodica uživati u novom asflatu, kao i u čistijoj životnoj sredini i vazduhu,” kaže Vladimir Ćurčić, predsednik Saveta MZ “Centar Topart”.

Asfaltiranje ulice Miksata Kalmana u dužini od gotovo 200 metara počinje nakon realizovanja zakonskih procedura koje podrazumevaju prikupljanje neophodne dokumentacije i raspisivanje javne nabavke. Planirano je da radovi budu završeni krajem leta, kaže koordinator projekta Igor Stojkov.

“Prošle godine puštena je u rad pruga Senta – Subotica čime je olakšan život naših građana. Ovaj program nastavak je ulaganja u infrastrukturu i rezultat je dobre saradnje lokalnih samouprava sa višim nivoima vlasti. Sve to je rezultat politike napretka i razvoja koju vodi predsednik Republike”, Igor Stojkov, koordinator projekta.

Lokalna samouprava radi na tome da se obezbede sredstva za realizovanje i drugih infrastrukturnih projekata, kaže Stojkov.

[embedded content]

Izvor