Region: Najveća veledrogerija u Hrvatskoj obustavila isporuku lekova

Region: Najveća veledrogerija u Hrvatskoj obustavila isporuku lekova – JMU Radio-televizija Vojvodine

ZAGREB –

Najveća hrvatska veledrogerija, Medika, zbog duga od dve milijarde kuna, od danas obustavlja isporuku lekova i medicinskog materijala svim bolnicama, osim onoj u Lovranu, potvrdio je riječkom Novom listu predsednik uprave te veledrogerije Jasminko Herceg.

Objasnio je da su se na taj potez odlučili s obzirom na to da iz vlade nema nikakvog odgovora, čak ni najave razgovora nakon upozorenja, da od danas nijedna kutija leka neće otići ni u jednu bolnicu koja ne poštuje zakonske rokove plaćanja od 60 dana.

hrvatska, anti, kovid, protest

A, to su, kaže, sve bolnice u Hrvatskoj osim one u Lovranu.Samo u ovom kvartalu, dodao je, veledrogerija je isporučila robu u vrednosti od oko milijardu kuna, od čega im je plaćeno najviše sto milion kuna.

“Vlast ne nudi nikakvo rešenje, ministar zdravstva Vili Beroš više se ni ne javlja na telefon”, kazao je Herceg.

Veledrogerije su već ranije ove sedmice upozorile da će do kraja meseca ukupan dug države za lekove, i to bolnica veledrogerijama i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje lekarnama za lekove na recept dostići 6,5 milijardi kuna. Od tog iznosa, 4,5 milijarde kuna otpada na dug bolnica veledrogerijama.

Izvor