Putin gleda strane kanale, održava znanje engleskog i nemačkog

Putin gleda strane kanale, održava znanje engleskog i nemačkog – JMU Radio-televizija Vojvodine

MOSKVA –

Ruski predsednik Vladimir Putin gleda strane televizijske kanale kako bi održao svoje znanje nemačkog i engleskog jezika, a nekoliko puta nedeljno ima kratke kurseve engleskog jezika, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“On gleda nemačke TV kanale, gleda programe na engleskom. Ne svakog dana, ali nekoliko puta nedeljno radi engleski. To su kratki kursevi, ali redovni”, rekao je Peskov, prenosi TASS.

vladimir, putin

Portparol Kremlja je otkrio i da je Putinov “glavni hobi čitanje, mahom istorijske literature, memoara”.

Osim toga, dodao je Peskov, Putin dobija novine.

“One stižu i u Kremlj i u rezidenciju Novo Ogarjovo. Uvek ih ima u avionu gde god putuje, tako da ih često pregleda. Osim toga, dobija i izvode iz štampe”, rekao je Peskov.

“Vladimir Putin je imao prijateljske sastanke s njima u raznim formatima. Što se tiče sadašnjih političara, mislim da Putin nije imao tako bliske formate komunikacije ni sa kim od njih”, izjavio je Peskov, a prenosi ruska agencija TASS.

Portparol Kremlja je primetio da postoje lideri sa kojima je Putin “proveo mnogo, mnogo sati zajedno”, uključujući kineskog lidera Si Đinpinga, indijskog premijera Narendru Modija i beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

“Mnogo je lidera sa kojima Putin ima odnos poverenja”, naglasio je portparol.

Spreman da pojasni situaciju sa Navaljnim

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da pojasni situaciju oko ruskog opozicionara Aleksejja Navaljnog nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je kazao da bilo koja strana na sastancima može pokrenuti pitanja koja smatra da su važna, prenosi Tass.

“Ukoliko iskrsnu takva pitanja, predsednik (Putin) će svakako dati neophodno pojašnjenje”, rekao je Peskov.

Izvor