Piksi: Reč predaja ne postoji za nas; Mitrović: Stvorili smo nešto posebno

Piksi: Reč predaja ne postoji za nas; Mitrović: Stvorili smo nešto posebno – JMU Radio-televizija Vojvodine

BAKU –

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi izneo je utiske posle pobede u Azerbejdžanu (2:1).

Govoreći iz Bakua, gde je Srbija osvojila sedmi bod iz tri utakmica na startu kvalifikacija za Mundijal, Piksi je bio zadovoljan rezultatom, ali i odnosom svojih izabranika.

stojkovic666

Osetilo se olakšanje u njegovom promuklom glasu, izazvanim dramatičnim susretom rešenim drugim golom Aleksandra Mitrovića devet minuta pre kraja.

“Najvažnije je da smo smo osvojili veoma bitna tri boda. Znali smo i pripremali smo se da će ovde biti ekstremno teško. U prvom delu smo imali igru, vođstvo, a u drugom su stvari otišle u drugi tok. Igračima čestititam na jakom karakteru, čuvanju nade i na kraju je ispalo prelepo veče u Bakuu. Zaslužena pobeda, pokazali smo da smo bolji od Azerbejdžana”, rekao je Stojković posle utakmice.

Posebno je naglasio upornost svog tima.

“Moramo da igramo svaku utakmicu ovako. Da se ne predajemo, ta reč ne postoji za nas. Pokazali smo verovanje da usrećimo sve ljude u Srbiji. Veliku satisfakciju imam, posebno kada se pogleda umor, i naglasio bih strahovitu želju su moji igrači pokazali. Možemo da budemo zadovoljni”.

Da li može Srbija da ostane na prvom mestu grupe?

“Učinićemo sve da ostanemo tu, verujemo da možemo. Veru i nadu ne mogu da nam oduzmu. Biće sve bolje…”, rekao je Stojković, a onda napomenuo:

“Nismo iznenađeni svime što je bilo u Bakuu, nemojte da mislite da će neko ovde dobijati sa četiri ili pet razlike. Sve je bilo na visokom nivou, visok profesionalizam i ovi naši rezultati dolaze kao epilog celog ambijenta u reprezentaciji”, zaključio je.

Mitrović: Stvorili smo nešto posebno

Ovako dobra atmosfera dugo nije bila u reprezentaciji, između stručnog štaba i svih igrača. Stvorili smo nešto posebno za ovo kratko vreme i to je ključ uspeha, rekao je srpski fudbalski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

On je postigao dva gola, ukupno pet na poslednje tri utakmice i pomerio je rekord na 41 gol za Srbiju.

“Najteže je držati srećne igrače koji su na tribinama. Svi smo stvorili nešto posebno. Sreću treba zaslužiti, a mi smo je zaslužili napornim radom i atmosferom u svlačionici, rekao je Mitrović.

On nije hteo previše da naglašava svoj fantastičan učinak.

“Uporan sam i verujem u svoje sposobnosti, kvalitet, naporan rad. Iako nisam imao jako kvalitetnu sezonu, znao sam da će kad-tad sav napor na treninzima i posle njih, da mi se vrati. Vratilo se na najbolji način, postigao sam pet golova na tri utakmice, oborio taj rekord. Ja sam bio taj koji je iskočio ovog puta, ali ne treba zanemariti celu ekipu, ni one koji su bili na tribinama”, poručio je Mitrović.

Srbija nastavlja kvalifikacije u septembru mečom protiv Luksemburga na svom terenu.

Izvor