Peskov: Rusija neće dozvoliti SAD da s njom razgovara sa pozicije sile

Peskov: Rusija neće dozvoliti SAD da s njom razgovara sa pozicije sile – JMU Radio-televizija Vojvodine

MOSKVA –

“Rusija neće dozvoliti SADa ni bilo kojoj drugoj zemlji da sa njom razgovara sa pozicije sile”, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov za list “Argumenti i Fakti”.

“Amerikanci stalno ponavljaju kao mantru: razgovaraćemo sa svima sa pozicije sile. Ni ruski predsednik Vladimir Putin a ni bilo ko drugi u ruskom rukovodstvu neće dozvoliti Amerikancima ni ikom drugom da tako razgovara sa nama. To je isključeno”, rekao je Peskov, prenosi TASS.

dmitrij, peskov, rusija

Upitan da li je moguće da se diplomatske veze sa Vašingtonom pogoršaju, Peskov je rekao da ne želi da govori o “ekstremnim scenarijima”.

Peskov je izjavio da je Rusija veoma zabrinuta zbog sve više ljudskih žrtava u Mjanmaru i potvrdio da Moskva budno prati razvoj situacije u toj zemlji.

Zamoljen da prokomentariše prisustvo zammenika ministra odbrane Rusije Aleksandera Fominsa na vojnoj paradi u Mjanmaru 27. marta, Peskov je juče podsetio na dugogodišnje, konstruktivne odnose sa Mjanmarom.

“Poseta se mora posmatrati iz tog ugla. Naravno, to ne znači da odobravamo tragične događaje koji se nižu u toj zemlji”, rekao je Peskov, preneo je Tass.

Izvor