Milićević: Izveštaj Bilčika nije izveštaj o napretku već pritisak na Srbiju

Milićević: Izveštaj Bilčika nije izveštaj o napretku već pritisak na Srbiju – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Izveštaj evroposlanika Vladimira Bilčika o napretku Srbije o evropskom putu, koji je usvojio Evropski parlament, sve je, samo nije izveštaj, to je jedan pritisak na Srbiju, ocenio je danas šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

Milićević je u raspravi u Skupštini Srbije rekao da ga čudi kako su u izveštaj ušle sve, kako je rekao, navodne, fabrikovane afere, a u izveštaju se pojavljuju afere Krušik, Jovanjica, rušenje Savamale, a nema, kaže, Mauricijusa, Hong Konga, aludirajući na račune Dragana Đilasa i uplate na račun Vuka Jeremića.

djordje, milicevic

“To nekako izostaviše iz izveštaja. Vrlo interesantno”, primetio je Milićević.

Funkcioner SPS je dodao da bi evroparlamentarci trebalo da jasno kažu, da kada govore o aferama, misle na Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku i da im smeta predsednik Aleksandar Vučić koji je, kaže, faktor stabilnosti u regionu.

“Hajde, neka budu toliko otvoreni”, rekao je Milićević i ponovio da su parlament, Vlada Srbije i predsednik pokazali odlučnost i opredeljenost kada je reč o evropskom putu Srbije.

On je dodao da ne postoji nijedan zadatak koji Vlada Srbije nije realizovala na putu evropskih integracija, navodeći da ne zavisi od Srbije da li će i kada postati punopravna članica EU.

“To definitivno ne zavisi od Srbije i od onoga što Srbija čini, ne zavisi od institucija u Srbiji već od Brisela, od članica EU i njihovog odnosa prema onome što su nacionalni i vitalni interesi Srbije”, rekao je Milićević.

Izvor