Brnabić: Stabilni odnosi sa Češkom

Brnabić: Stabilni odnosi sa Češkom – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Češke Tomašom Petričekom koji je u poseti Srbiji sa delegacijom čeških privrednika i predstavnika Privredne komore ove zemlje.

Predsednica vlade zahvalila je na poverenju Vlade Češke i investicijama koje dolaze iz ove zemlje i ocenila da su sveukupni bilateralni odnosi dveju država čvrsti i stabilni, čemu pre svega, doprinosi otvoren dijalog i bilateralne posete zvaničnika na najvišem nivou.

brnabic, ministar, ceska

Premijerka Brnabić podsetila je na nedavnu posetu premijera Andreja Babiša i izrazila uverenje da će, uprkos epidemiološkoj situaciji, dve zemlje održati visok intenzitet bilateralne saradnje i uzajamnih poseta zvaničnika na najvišem nivou i saradnje na ekonomskom planu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Šef češke diplomatije ocenio je da je Srbija tradicionalni partner i važna destinacija za češke investitore, o čemu svedoči i današnji poslovni forum privrednika dve zemlje.

Kako je objasnio, upravo podrška dve vlade daje podsticaj i ohrabrenje preduzetnicima iz Češke da svoj kapital ulažu na ovom tržištu. Petriček je izrazio uverenje da će privredna saradnja omogućiti brži i lakši oporavak naših privreda nakon teške epidemiološke situacije.

On je uputio podršku Češke u procesu evrointegracija, ističući da se ova zemlja snažno zalaže za proširenje Evropske unije.

Srbija je na evropskom putu i posvećena reformskim procesima u oblasti vladavine prava, istakla je premijerka Brnabić i izrazila uverenje da će nova metodologija pristupanja omogućiti bolju valorizaciju postignutih rezultata.

Zahvalila je na podršci Češke u ovom procesu, kao i na zalaganju za jaču regionalnu saradnju, pre svega kroz delovanje Višegradske grupe.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija, predsednica vlade uputila je podršku vladi i građanima Češke u borbi protiv virusa i istakla da očekuje da će imunizacija stanovništva dati rezultate i da će naše zemlje uspeti da savladaju izazove izazvane ovom zdravstvenom situacijom.

Izvor