“Srbija uskoro stiže hrvatski BDP – od četvrtog mesta po platama u regionu izbila na prvo”

“Srbija uskoro stiže hrvatski BDP – od četvrtog mesta po platama u regionu izbila na prvo” – JMU Radio-televizija Vojvodine

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija prvi put do kraja godine ili do polovine 2022, kako je rekao, u apsolutnom iznosu po stopi BDP-a stići Hrvatsku.

“Ali, mi to ne smemo da kažemo, jer smo onda na meti svih, njihovih medija”, kazao je Vučić gostujući u Ćirilici na TV Hepi.

budzet finansije javni dug kalkulacija rebalans bdp

Kaže da nije slučajno što se protiv njega vodi kampanja svaki dan u hrvatskim medijima, dok u srpskim medijima nema nijednog teksta o hrvatskim političarima.

Vučić dodaje da je Srbija od četvrtog mesta po platama u regionu izbila na prvo mesto.

“U decembru je Srbija prvi put pretekla i Crnu Goru, kada smo imali 562 evra, a Crna Gora 525 evra, BiH 504 evra, ali će realno imati oko 470 evra, dok će Srbija imati realnih 545 u martu. . . “, naveo je Vučić.

On je dodao da će ta razlika sve više da se povećava u korist Srbije.

“Ova zemlja je nepovratno promenjena”, naglasio je Vučić dodajući da Srbija danas bolje stoji u ekonomiji nego u fudbalu, ali da očekuje i da će naša zemlja i u fudbalu na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem biti mnogo bolja.

Dodaje da Srbija više nije zemlja u kojoj neko može da vlada tako što će imati privatni biznis i račune u inostranstvu, kao i da ne gradi puteve, bolnice i drugo za svoj narod.

Izvor