Region: Za ulazak u Sloveniju od danas nova pravila

Region: Za ulazak u Sloveniju od danas nova pravila – JMU Radio-televizija Vojvodine

LJUBLJANA –

Ulazak u Sloveniju od danas je dozvoljen samo osobama koje dokažu da su prebolele virus korona ili su još imune, odnosno ukoliko predoče dokaz da su bile pozitivne pre najmanje tri sedmice, a najviše šest meseci od dolaska na granicu.

Ulazak će biti dozvoljen i onima koji predoče potvrde o vakcinisanju protiv kovida 19, najmanje sedam dana nakon primanja druge doze Biontek-Fajzerove vakcine ili najmanje 14 dana nakon dobijanja Modernine.

ljubljana,, slovenija,, korona

Kada je reč o vakcinaciji AstraZenekinom vakcinom, nakon dobijanja prve doze mora proći najmanje 21 dan, preneli su slovenački mediji.

Slovencima je zabranjen odlazak u države oz tzv. crvene zone, a ulazak Sloveniju iz tih država dozvoljen je samo uz negativan PCR test ili potvrde o vakcinaciji, peležanoj koroni.

Novi propisi o ulasku i izlasku odnose se na sve zemlje sa crvene epidemiološke liste, među kojima su i sve države sa područja bivše SFR?.

Ove mere biće na snazi najmanje do 12. aprila između ostalog i zbog uskršnjih praznika.

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata registrovano 856 osoba zaraženih korona virusom

Od 3.071 testiranog uzorka, a preminule su 93 osobe kod kojih je ranije zabeležena zaraza, saopštili su danas entitetski zavodi za javno zdravstvo i distrikt Brčko.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 2.071 uzorak, od kojih su 653 pozitivna na SARS-CoV-2. Preminule su 64 osobe i do sada je umrlo 3.609 ljudi.

Do sada je testirano ukupno 534.975 uzoraka, a virus je potvrđen kod 108.973 osobe. Aktivna su 17.762 slučaja.

U poslednja 24 sata kod 192 osobe u Republici Srpskoj potvrđeno je prisustvo korona virusa od 685 testiranih uzoraka. Preminule su 22 osobe.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 52.259 slučajeva, a ukupno je preminulo 2.611 osoba. U bolnicama su 1.222 pacijenta, a pod zrdavstvenim nadzorom je 8.829 osoba.

U Brčko distriktu registrovano je 11 novih slučajeva zaraze, a preminulo je sedam osoba.

Izvor