Podrška štićenicima zajednice “Zemlja živih”

Podrška štićenicima zajednice “Zemlja živih” – JMU Radio-televizija Vojvodine

NOVI SAD –

Predsednica Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas, zajedno sa zamenikom direktora Instituta “NS seme” Vukom Radojevićem, terapijsku zajednicu “Zemlja živih” pri manastiru u Kovilju. Današnja poseta iskorišćena je da bi štićenicima u manastirskoj zajednici predsednica Skupštine grada uručila lični dar, dok je Institut obezbedio semena kukuruza, deteline i povrća.

Današnja poseta je podrška štićenicima zajednice “Zemlja živih”. To je poruka da nisu sami u svojoj odluci i da su izabrali pravi put. Ovo je skroman doprinos u realizaciji zajednice i manastirskom bratstvu i ja se ovom prilikom zahavljujem svima koji učestvuju u realizaciji ovog humanog projekta – poručila je predsednica Skupštine grada MSc Jelena Marinković Radomirović.

zemlja, živih, 2

Zamenik direktor Institta “NS seme” Vuk Radojević precizirao je da su “kao društveno odgovorna ustanova prepoznali značaj i potrebu da se nađemo pri ruci onima kojima je najpotrebnije”.

Iskreno se zahvaljujem Eparhiji Bačkoj, manastiru Kovilj i svima koji učestvuju u zajednici “Zemlja živih” kazao je Radojević.

zemlja, živih

Episkop mohački Isihije zahvalio se na prijateljskoj poseti manastiru Kovilj i zajednici “Zemlja živih”, poručivši da je veliki značaj da manastir i zajednica imaju podršku šireg kruga prijatelja, “koji se trude da podrže i učestvuju u plemenitom poduhvatu”.

Blagodarim za poklone i blagoslove koje ste nam doneli – kazao je episkop mohački Isihije.

Tokom posete predsednica Skupštine grada i zamenik direktora Insituta “NS seme” obišli su manastir i sa episkopom mohačkim razgovarali o daljoj podršci terapijskoj zajednici “Zemlja živih”.

Izvor