Bizaran marketinški trik: Na prodaju “satanine patike”

Bizaran marketinški trik: Na prodaju “satanine patike” – JMU Radio-televizija Vojvodine

NJUJORK –

Najuticajniji mladi američki reper Lil Nas Iks lansirao je “satanine patike” – modifikaciju čuvenog modela Najk er maks 97, sa “specijalnim dodatkom” u vazdušnom đonu – jednom kapi ljudske krvi, a koje su od danas u prodaji po ceni od 1.018 dolara.

Američki mediji su preneli da se kompanija Nike ogradila od tih patika, a Njujork Tajms navodi i reči osnivača kompanije M S C H F, koja ih je zajedno sa Iksom izradila, da su “zaposleni sami dali krv” za taj poduhvat.

patika, satanina

Specijalne “satanine patike” izrađene su u manjoj seriji za “samo 666” posebnih “srećnika”. Svake imaju svoj vidni serijski broj uz podsećanje da su jedne od 666, a imaju i privezak – “satanistički pentagram”.

Patike su modifikacija “Najk er maks” patika iz 1997. godine, ali sa temom satane i đavola – u crveno, crnoj boji.

Kako navode američki mediji, kap ljudske krvi nalazi se u svakom vazdušnom đonu napunjenom posebnim crvenim mastilom.

Tviter zajednica i fanovi u SAD, ali i širom planete, već su duboko šokirani i zgroženi novim, blago rečeno, čudnim modelom i porukama tipa “bolje vladati u paklu nego služiti u raju” .

Količina u kojoj su patike proizvedene predstavlja broj đavola, dok je cena određena po jevandelju po Luki 10:18, izvezenom zlatnom bojom na patikama, a odnosi se na deo “Videh satanu gde pade sa neba kao munja”.

Patike su izrađene u saradnji sa M S C H F, brendom čije je sedište u Bruklinu, a koji je 2019. godine napravio verziju Nike patika “napunjenih” svetom vodicom nazvanih “Jesus Shoes” čija je cena bila 4.000 dolara.

“Reklama” za Isusove patike bila je da onaj ko ih kupi može bukvalno da hoda po vodi, a već sada na društvenim mrežama za novi model ironično kažu da se u njima stvarno gazi po ljudima.

M S C H F i reper X koji za desetak dan puni 21 godinu danas izbaciju “zlokobniju” verziju sportske obuće.

Tajm je Iksa proglasio za jednu od najuticajnijih ličnosti na internetu i a uvršten je na Forbsovu listu 30 najuspesnijih ispod 30.

Lil Nas X je zajedno sa Bili Rej Sajrusom napravio hit “Old Town Road” koji se zvanično popeo na tron najprodavanijih pesama u istoriji Američke asocijacija za diskografiju. Imao je 14 platinijumskih tiraža a prestigao je “All of Me” Džona Ledženda i “Despacito” Luisa Fonsija.

Iksova pesma je 2019. godineo postavila rekord time što je najduže ostala na vrhu Bilbordove liste ustanovljene 1958. godine (19 nedelja), pre nego što ju je zamenila pesma “Bad guy” od Bili Ajliš.

Izvor