Antić: Za godinu dana autoputem do Kruševca

Antić: Za godinu dana autoputem do Kruševca – JMU Radio-televizija Vojvodine

STALAĆ –

Ubrzali smo radove na Moravskom koridoru u skladu s nalogom koji smo dobili od predsednika Vučića, i verujem da ćemo najkasnije za godinu dana imati autoput do Kruševca, izjavio je danas na gradilištu mosta preko Južne Morave direktor “Koridora Srbije” Aleksandar Antić.

“U ovom trenutku radovi se odvijaju dobrom dinamikom. Uspeli smo da proteklih meseci smanjimo kašenja, intenziviramo radove, a o tome govori činjenica da smo sredinom novembra imali radove samo na mostu preko pruge Beograd-Niš, a danas imamo radove na 18 tačaka samo u sektoru 1”, rekao Antić.

antic,, moravski

Dodao je kako se intenzivno radi na prvoj deonici od Pojata do Kruševca dugoj 24 kilometra.

“Želim da kažem predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo maksimalno ubrzati radove u skladu sa nalogom koji smo dobili, i verujem da ćemo najkasnije u roku od godinu dana imati autoput do Kruševca”, obećao je Antić.

On je zahvalio predsednicima opština i gradonačelnicima lokalnih samouprava na trasi puta za ogromnu podršku koju izvođači imaju.

“Ona nam omogućava da eksproprijacija bude veoma efikasna. Na sektorima 1 i 3 smo je završili 100 odsto, na sektoru 2 od Kruševca do Kraljeva 80 odsto. Hvala vam na tome, jer je ovo u ogromnom interesu građana koji ovde žive”, naglasio je direktor Koridora.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović podsetio je da se, osim izgradnje autoputa, radi na regulaciji dela toka Južne Morave i njenih pritoka, ali je naglasio i privredni značaj Moravskog koridora.

“Ovo je jedan ozbiljan put koji će spojiti Preljinu i Požegu gde je locirano verovatno najviše malih i srednjih preduzeća.

Ovaj autoput kada bude završen omogući će rast tog sektora, veće plate ljudima, dolazak novih fabrika”. rekao je ministar Momirović.

On je dodao da kao čovek iz realnog sektora privrede zahvaljuje predsedniku Vučiću što je inicirao izgradnju ovog autoputa i ubrzao njegovi izgradnju.

“Pre pet ili 10 godina ovaj autoput nije bio ni na mapi. Ovo nije nešto što se planiralo decenijama kao beogradski metro, pa da od toga ništa nije bilo, o ovome se nije ni pričalo, a za tri godine imaćemo najmoderniji autoput u regiji gde imamo veliki broj malih kompanija, vrednih radnika, sposobnih ljudi kojima će sama ta izgradnja omogućiti rast standarda, bolju komunikaciju, bolju perspektivu , ostanka u ovoj zemlji”, naglasio je Momirović.

Izvor