Bogića Bogićevića izabrali za gradonačelnika Sarajeva – mimo njegove volje

Bogića Bogićevića izabrali za gradonačelnika Sarajeva – mimo njegove volje – JMU Radio-televizija Vojvodine

SARAJEVO –

Bogić Bogićević poslao je pismo novoizabranom predsednku Gradskog veća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću, u kojem je naglasio da neće odustati od povlačenja svoje kandidature za gradonačelnika prestonice BiH i da je glasnje juče o njegovom izboru bilo potpuno bespredmetno.

Bogićević je u pismu poručio da ne treba očekivati njegovo izjašnjenje o “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno, prenosi Klix.ba.

“Pre dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekorektno što ni jednom rečju niko na današnjoj sednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature”, piše Bogićević.

bogic, bogicevic

Kako je rekao, radi zaustavljanja daljih manipulacija njegovim imenom, traži da javnost bude obaveštena o stvarnim činjenicama, pre svega o tome da je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o njemu u Gradskom veću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

“Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom veću, umesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio”, zaključuje Bogićević.

Nakon što je juče za predsednika Gradskog veća Sarajeva izabran Jasmin Ademović, većnici su jednoglasno izglasali Bogića Bogićevića za novog gradonačelnika Sarajeva, koji je bio jedini kandidat.

Bogićević je pre dva dana odustao od kandidature za gradonačelnika pošto je njegov izbor doveden u pitanje raspadom koalicije “Četvorka”.

Bogićević je bio na najvišim funkcija u bivšoj SFRJ, između ostalog i član poslednjeg Predsedništva nekadašnje zajedničke države. Rođen je u Ugljeviku i po nacionalnnosti je Srbin, podseća Klix.ba.

Izvor