Šangajska i Beogradska berza potpisale dokument o saradnji

BEOGRAD –

Šangajska i Beogradska berza potpisale su Memorandum o razumevanju kojim se uspostavlja saradnja berzi u oblastima istraživanja, razvoja proizvoda, razmene iskustava i primera dobre prakse, informacija i kadrova, saopštila je danas Beogradska berza.

Svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma održana je virtualno a potpisnici su predsednik Šangajske berze Cai Jianćun i direktor Beogradske berze Siniša Krneta.

ekonomija, profit, berza, trgovina, trgovanje, kapital, zaduzenje, stednja, budzet, kriza, mere, analiza, kredit, porez, troskovi, recesija, bankrot, novac, dug, dugovanje, finansije, kriza, oporezivanje, pixabay

Srbija je prva zemlja u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja je uspostavila široko strateško partnerstvo sa Kinom i koja aktivno podržava inicijativu Pojas i put.

“Srbija i Kina imaju dugu tradiciju prijateljstva, a zahvaljujući podršci Vlada obe zemlje, kinesko-srpska saradnja je uspostavljena i razvija se na više frontova. Nove mogućnosti za saradnju su posebno izražene u oblasti tržišta kapitala. Ovaj Memorandum ne samo da otvara nova poglavlja za buduću saradnju, već predstavlja i dobar primer kako zajedničkim snagama naša dva tržišta mogu da se suprotstave globalnoj pandemiji korona virusa”, navodi se u informaciji Beogradske berze.

Izvor