Bivši predsednici SAD u spotu za vakcinaciju, bez Trampa

VAŠINGTON –

Iz američke neprofitne organizacije “Ad Council” najavljeno je da će bivši američki predsednici Barak Obama, Džordž V. Buš, Bil Klinton i Džimi Karter poslati poruku javnosti kroz njihova dva snimljena spota u cilju nacionalne promotivne kampanje za vakcinu protiv kovid-19 u kojima učestvuju zajedno sa svojim suprugama, prenosi Rojters.

“Nauka je jasna. Vakcine će zaštititi vas i one koje volite od ove opasne i smrtonosne bolesti”, izgovara predsednik Buš u jednom od promotivnih spotova za imunizaciju sa Obamom i Klintonom, pozivajući Amerikance da se vakcinišu, navodi agencija.

bela, kuca, sad, usa, amerika, americka, zastava, 1

Rojters prenosi da drugi promotivni spot prikazuje svakog od predsednika sa svojom suprugom kako uz sve epidemiološke mere zaštite primaju vakcine protiv Kovid 19, a Karter poziva Amerikance da slede njihov primer.

Primetno je da u ovim spotovima za vakcinu, koje je napravila “Ad Council”, ne učestvuju bivši predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija, a na pitanje agencije o Trampovom odsustvu portparol organizacije je rekao je da je jedan od spotova snimljen tokom inauguracije predsednika Džoa Bajdena u januaru, kojoj Tramp nije prisustvovao.

Portparol je dodao da je Tramp svoj doprinos ovoj kampanji dao nedavno kada je savetovao Amerikance da prime vakcinu nakon što se i sam imunizovao protiv Kovid 19, prenosi Rojters.

Izvor