Grad Kikinda se priključio projektu “Ritam Evrope”

Grad Kikinda se sa zadovoljstvom priključio projektu “Ritam Evrope”, kako bi deca prvi put u ovakvom formatu pokazala svoj talenat, ali na dostojan način prezentovala svoj grad, koji se odlučio da Kikinđani budu predstavnici Norveške, s obzirom na veoma jake veze koju grad ima sa tom zemljom.

kikinda, fotografija, manifestacija

“Najveći događaj u vezi sa ovom manifestacijom je u septembru ove godine, a s obzirom na to da je jedno lepo iskustvo iza nas i da smo jedna od retkih manifestacija koja se protekle godine uopšte i realizovala, verujemo da ćemo uz poštovanje svih epidemijskih mera, realizovti “Ritam Evrope”, onako kako smo ga i zamislili. Grad domaćin je Čačak, tako da nas do septembra očekuje priprema dece u određenim sekcijama, a zaista se nadam da ćemo uspeti da sve realizujemo onako kako smo to i zamislili što znači da je pred nama veliki posao. Veoma je bitno da lokalne samoprave prepoznaju vrednost ovakvog projekta podsticanja mladih talenata”, kaže David Marković, direktor “Ritma Evrope”.

Grad je pužio podršku, a sve kako bi talentovana deca imala priliku da se pokažu i dostojno prezentuju kako sebe, tako i grad odakle dolaze.

“Odabrani smo da budemo predstavnici Kraljevine Norveške, a znamo da su naše veze sa tom državom izuzetno jake, tako da smo mislili da je najbolje da u ovoj prvoj godini takmičenja budemo predstavnici te zemlje. Naša deca koja su konkurisala na audiciji za ovo takmičenje, a bilo ih je preko 40, zaista su se trudila, odabrani su učesnici koji će siguran sam dostojno predstaviti Kikindu, kako Andrej sa svojom pesmom, ali i devojke sa svojom igrom, dok ćemo mi biti verni navijači”, dodaje gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Na ovom takmičenju nadmetaće se 23 grada i opštine.

Izvor