Oprez u vožnji zbog promenljivog i hladnog vremena

Kiša i promena vremena će i u nižim predelima doneti mokre kolovoze, teže uslove vožnje i smanjenu vidljivost, zato vozite pažljivije, uz veće odstojanje i poštujte sve saobraćajne propise, a bez dobrih zimskih guma i kompletne zimske opreme ne krećite na put u planinske predele, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

kisa, pljusak, saobracaj, mokro, klizavo, putevi, biciklisticka, staza
Prema informacijama Uprave granične policije – dobijenim u 05.55 časova, zadržavanja za teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje su: na Batrovcima 180 minuta, Horgošu  60 minuta, Kelebiji 60 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

I danas radovi na Beogradskoj obilaznici na kružnom toku Resnik

Na Obilaznici oko Beograda i danas će, od 10 do 16 časova, biti obavljani radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik.

U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Auto-put E-75, petlja “Vrčin” – petlja “Umčari”, do 12. marta od 08 do 16 časova radovi na obeležavanju oznaka – desna ivična linija, iz smera Niš – Beograd. Za saobraćaj će biti zatvorena vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom.

Torak – Novi Itebej, do 14. marta od 7 do 17 časova radovi na redovnom održavanju, uz naizmeničnom propuštanje vozila.

Deonica Trbušani-Čačak (Ljubić), od raskrsnice ulice Radovana Jovanovića ka nadvožnjaku i ulice Danice Marković na Ljubić keju, do raskrsnice Radovana Jovanovića i ulice Savkovića kosa – danas od 8 do 16 časova, obustava saobraćaja zbog radova na hitnoj intervenciji koje izvodi vodovod.

Alternativni putni pravci u toku obustave saobraćaja su ulica Vidosava Kolakovića koja se poklapa sa državnim putem II B reda broj 355 Gojna Gora-Čačak(Ljubić) i ulica Slavka Krupeža.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Izvor