Osnovana srpsko-američka lobistička organizacija u SAD

To je, ističe se u saopštenju, prva organizacija ovog tipa u rasejanju.

srbija amerika sad zastava

Pored prof. dr Olge Ravasi, koja je osnivač i predsednica SAVA PAC, savetodavnu ulogu će imati ugledni pojedinci iz srpske zajednice, ali i doajeni američkog političkog establišmenta.

Predsedavajući savetničkog odbora je David Vuić, inženjer NASA i čovek koji je bio deo srpskog „Apolo 7“ tima, učestvujući u jednom od najvećih podviga za čovečanstvo kada je ljudska noga kročila na Mesec.

Odboru se pridružio i bivši dugogodišnji kongresmen Ted Po, veliki saveznik Srba i političar koji je za vreme svog mandata predsedavao Spoljno političkim komitetom i Srpskim Kokusom u američkom kongresu.

Član odbora je i Dru Hiat koji je u nekoliko navrata boravio u Beogradu, i dugo godina sarađuje sa predsednicom Ravasi.

On je, inače, u svojoj karijeri kontinuirano zauzimao vrlo visoke pozicije u američkom političkom establišmentu, uključujući rad u Beloj kući direktno za bivšeg predsednika Džordža Buša.

Njegovo iskustvo, kontakti, i uticaj su, prema saopštenju, od ključnog strateškog značaja za organizaciju i za celokupno rasejanje.

Četvrti član Saveodavnog odbora je dr Mima Nedeljković, čije je iskustvo u Vašingtonu nemerljivo, a posebno u agencijama i organizacijama od ogromnog ekonomskog i investicionog značaja.

Izboru članova odbora, a razgovori su u toku sa drugim ličnostima, se daje na zančaju, te je cilj organizacije imati uticajne, i nadasve politički kompetentne savetnike, dajući celoj misiji poseban integritet, težinu i ozbiljnost koja nedostaje dugi niz godina u plasiranju interesa srpsko-američke zajednice.

Srpsko Americka Glasačka Alijansa je nestranački Komitet političke akcije, registrovan i pravno regulisan kroz Državnu izbornu komisiju SAD.

Izvor