Gabrić nastavio trend najboljih trenera kasačkih grla

Prošla sezona, kada je kasački sport u pitanju, protekla je u potpunosti u znaku trenera Josipa Gabrića. Grla koja trenira su bila dominantna na većini trka. Najbolji primer te dominacije je bilo 93.izdanje kasačkog derbija, koji je održan u Subotici, i na kojem je među pet najboljih bilo čak četiri grla kompanije “Animale Trade” iz Zmajeva, koje trenira Gabrić. Da podsetimo, titula je pripala grlu “Sabath Black A.T.” sa slovenačkim vozačem Peterom Zadelom.

gabric

“Plasman je bio i više nego zadovoljavajući. Prvo, treće, četvrto i peto mesto, mislim da ne može biti bolje. Vozili smo kako smo mogli, svako naspram svojih mogućnosti, a presudilo je to što ovaj konj ipak nije celu sezonu proveo ovde, nego se ipak spremao i napolju. Prezadovoljan sam što se tiče derbija, i što se tiče svega i pre i posle derbija”, kaže Josip Gabrić, najbolji trener kasačkih grla za 2020.godinu.

konj,kasac,

Pomenutih 13 pobeda i 41 plasman, grla koja trenira Gabrić, ostvarila su na ukupno 89. nastupa. Od osamnaest grla koja su svojim rezultatima doneli bodove treneru Gabriću čak dvanaest grla je u vlasništvu već pomenute kompanije “Animal Trade” iz Zmajeva.

konjušnica

“Prvi put je u mojim rukama ovakva nagrada. Štala kao štala je zaslužna sve, ceo tim, ne može to jedan čovek sam da vodi. Gazde koje su ispratile celu sezonu, takvu kakva je bila, konji su bili solidni, iako nisu najbolja generacija. Konkurencija je takođe malo zatajila, pa smo mi imali malo više sreće u svemu. Neki treneri su otišli napolje, neki su imali pehove. Kolo sreće se okreće i mi smo jednostavno ove godine bili najsrećniji”, dodaje Gabrić.

Protekla sezona je bila puna izazova i kada je kasački sport u pitanju. Gabrić se nada boljoj situaciji ove godine, a dobri rezultati sigurno neće izostati, jer ovaj vrsni trener i trenutno radi sa nekoliko vanserijskih grla, koje tek treba da se dokažu na stazama u zemlji i inostranstvu.

Izvor