U Republiku Srpsku stiže još 20.000 ruskih vakcina

BANJALUKA –

Zbog pogoršane epidemiološke situacije vlasti u Republici Srpskoj pozivaju na poštovanje mera, a podatak koji ohrabruje je da bi, prema najavama iz Moskve, 20.000 doza vakcina Sputnjik V trebalo bi da stigne u Banjaluku najkasnije sutra.

U poslednja 24 časa korona virus potvrđen je kod 323, od 997 testiranih osoba u Republici Srpskoj, a preminulo je pet obolelih, prenosi RTRS.

sputnjik, ve, vakcina

Planirano je da pošiljka od 20.000 vakcina Sputnjik V za Republiku Srpsku iz Moskve do Beograda stigne avionom, a odatle drumskim saobraćajem do Banjaluke.

“Mislim da ćemo svakih sedam do deset dana dobijati po jedno 20.000 vakcina”, istakao je šef predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da nabavka vakcine ide po planu i da su do sada kupili 400.000 doza ruske vakcine.

Republika Srpska je uz 400.000 vakcina Sputnjik V, čije je dopremanje počelo, uplatila isto toliko doza iz programa Kovaks o čijim pošiljkama u RS još nema nagovještaja.

Vakcinisanje za građane RS je besplatna i na dobrovoljnoj bazi.

Izvor