Knežević i Mandić tvrde da im je ugrožena bezbednost

Kako prenosi CdM, Knežević je rekao da su oni taj zahtev uputili zbog snimaka njihovog praćenja tokom boravka u Beogradu.

On tvrdi da iza toga stoji kontinuirani operativni rad ANB i Uprave policije s kriminalnim grupama u Crnoj Gori i Srbiji “koje su imale za cilj da pod komandom (bivšeg šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala) Zorana Lazovića i njegovog sina Petra urade sve da dođe do ugrožavanja naše bezbednosti”.

andrija mandic medojevic

“U srpskim, a kasnije i crnogorskim medijima, juče je objavljen snimak praćenja Andrije Mandića i mene od 8. novembra 2020. godine, na kome se jasno vide lica dvojice mladića, koji su navođeni, pretpostavljamo, od kriminalne grupe Velje Belivuka, da nas sačekaju preko puta hotela ‘Moskva’ i da nam pošalju poruku da je naša bezbednost ugrožena”, kazao je Knežević.

Istakao je da se nada da će istrage koje se sprovode u Srbiji “dovesti do toga da se razotkrije sprega kriminalnih i bezbednosnih struktura u Srbiji i Crnoj Gori”.

“Nemamo dilemu da smo operativno obrađivani od strane ANB-a i Zorana Lazovića i bliskih kriminalnih grupa koje se vezuju za njega od 2015. godine, a posebno 2016. godine u noći parlamentarnih izbora, kada je bio plan da dođe do naše likvidacije i da ispadne kako su nas ubile naše nezadovoljne pristalice jer navodno nismo bili spremni da branimo izbornu pobedu”, kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, to je bio suštinski scenario 16. oktobra 2016. godine, a ne nikakvo rušenje ustavnog poretka.

Knežević podseća da su se on i Mandić krajem decembra 2019. godine usprotivili donošenju Zakona o slobodi veroispovesti i pozvali građane da brane svetinje i tvrdi da je od tada počela intenzivna operativna obrada njih dvojice i ostalih funkcionera i lidera DF-a.

Izvor